Fish Tales behaalt B Corp certificering

Fish Tales behaalt B Corp certificering

24-01-2024 (11:08) - Sustainable

Het Nederlandse vismerk Fish Tales kondigt aan zich vanaf vandaag B Corp te mogen noemen. De certificering markeert een belangrijke mijlpaal in hun missie om oceanen te beschermen, overbevissing te bestrijden en eerlijke werkomstandigheden in de visserijsector te bevorderen, zodat we zo lang mogelijk van vis kunnen genieten.

Fish Tales staat bekend als aanjager van duurzaam gevangen vis binnen de categorie. Dat de certificering als vismerk daadwerkelijk behaald is, is een bevestiging van de unieke missie-gedreven aanpak van het merk. De werkwijze van Fish Tales speelt hier een grote rol in: 100% van het assortiment bestaat uit MSC- of ASC-gecertificeerde producten. Deze onafhankelijke keurmerken waarborgen dat de vis duurzaam wordt gevangen: uit een gezond visbestand en zonder schadelijke bijvangst.

Bart van Olphen, oprichter van Fish Tales: "Nadat we in het afgelopen jaar door Walmart in het schap zijn opgenomen, is onze toetreding tot de B Corp gemeenschap een logisch gevolg van tien jaar positief impact maken. Het markeert een mooie eerste stap om gezamenlijk met de B Corp community meer impact te maken: voor de vissen én de vissers. Want er zijn nog genoeg problemen om aan te kaarten in een industrie die wordt gedomineerd door grote, niet-duurzame visbedrijven. Fish Tales gaat verder dan de normen die worden gesteld aan de industrie, we hopen dat andere vismerken ons voorbeeld doen volgen.”