Food Forward opent nieuwe wegen voor voedselondernemers

29-11-2023 (12:30) - Sustainable

Food Forward, de landelijke keuzehulp voor financiering, kennis en netwerk voor voedselondernemers, staat klaar om ondernemers te versterken die bij willen dragen aan de noodzakelijke voedseltransitie. Tijdens het feestelijke Food100 evenement op 24 november werd het platform officieel aan de top 100 voedselveranderaars van 202 toegevoegd. 

“Om de voedseltransitie te versnellen en ondernemers beter te helpen zijn we gestart met Food Forward; een centrale plek waarin het aanbod op landelijk en regionaal niveau inzichtelijk wordt gemaakt", aldus Alex Datema, Food & Agri directeur bij Rabobank. Sinds 2019 heeft het initiatief zich ontwikkeld tot dé plek voor hulp en ontwikkelvragen. Datema: “Nu dragen we dat over in partnerschap aan alle partijen die verbonden zijn in Food Forward”.

Food100

Food Forward is nauw verbonden met Food100, een jaarlijks evenement dat de vernieuwers in de voedselindustrie erkent. Joris Lohman, mede-initiatiefnemer:Food100 zet ondernemers die al grote successen behaald hebben in het zonnetje. Met Food Forward hopen we een bredere groep ondernemers sneller en eerder te kunnen helpen met ondersteuning in financiering, kennis en netwerk.”