Gelnagellakmerk Pink Gellac B Corp gecerficeerd

Gelnagellakmerk Pink Gellac B Corp gecerficeerd

21-10-2024 (11:53) - Sustainable

Pink Gellac mag zich een B Corporation noemen. Het Nederlandse merk voor gelnagellak behaalde een score van 86,9 uit de maximale 200 punten.

Thera Strietman, CEO van Pink Gellac: 'We zien onze B Corp certificering als onze ‘sustainability basecoat’, de basis waarop we zullen blijven bouwen en verbeteren. Deze score is een bevestiging dat we met onze duurzaamheidsstrategie de juiste weg zijn ingeslagen.'

Duurzaamheidsstrategie

Pink Gellac heeft een vierjarige duurzaamheidsstrategie opgesteld en zet al belangrijke stappen richting een duurzamere toekomst. Zo zijn verpakkingen verkleind en is het bedrijf op weg om tegen eind 2024 90% van de verpakkingen plasticvrij te maken. Daarnaast richt Pink Gellac zich op ethisch verantwoorde toeleveringsketens en milieueffectrapportage om de uitstoot te verlagen en duurzamere verzendopties te implementeren.

Ook op sociaal vlak toont Pink Gellac ambitie. Het merk ondersteunt sinds 2023 Pink Ribbon en bevordert zelfexpressie, met speciale aandacht voor mensen uit minderheidsgroepen. Intern werkt het bedrijf aan een inclusieve werkcultuur, met beleid op het gebied van diversiteit, gelijkheid en welzijn, inclusief gratis toegang tot mentale gezondheidszorg voor werknemers. In de komende jaren wil Pink Gellac verder verduurzamen door te focussen op duurzame inkoop, bio-based producten en CO2-neutrale verzendingen.