Hands Off introduceert 100% plantaardige VarkensHaas

Hands Off introduceert 100% plantaardige VarkensHaas

07-04-2023 (12:07) - Sustainable

Hands Off My Chocolate, bekend van de rondjesreep, lanceert een 100% plantaardige VarkensHaas. De knipoog naar de traditionele chocolade paashaas is een statement om aan te tonen hoe vervuilend melkchocolade is voor de planeet. De introductie van de VarkensHaas dient als aankondiging voor de overgang naar een volledig plantaardig assortiment.

Uit onderzoeksresultaten van CarbonCloud blijkt dat 1 kg melkchocolade evenveel CO2e uitstoot als 1 kg varkensvlees. De koemelk in melkchocolade is daar voor het grootste deel voor verantwoordelijk. Hands Off vervangt de koemelk in hun chocolade door een plantaardig alternatief en vermindert daarmee de CO2e-uitstoot met meer dan 40%. Zij zijn daarmee het eerste grote chocolademerk dat volledig vegan gaat.

VarkensHaas

Om deze transitie op een ludieke manier onder de aandacht te brengen introduceert Hands Off een 100% plantaardige VarkensHaas. Het chocolade varkentje is een knipoog naar de paashaas, maar in tegenstelling tot reguliere paaschocolade gemaakt van de lekkerste plantaardige no-milk chocolade. Consumenten kunnen de VarkensHaas gratis bestellen via de webshop van Hands Off.

Hands Off My Chocolate wordt Hands Off

Hands Off strijdt voor chocolade waar de aarde niet van smelt en de eerste stap daarin is overgaan op een 100% vegan aanbod. Later dit jaar wil het merk de claim 100% ontbossingsvrij kunnen maken en in de toekomst de uitstoot nog verder reduceren en compenseren. Kitty Smeeten, oprichter van Hands Off My Chocolate: “We hopen hiermee andere merken te inspireren om ook in transitie te gaan en met ons mee te strijden. Vanaf nu veranderen we onze merknaam daarom van Hands Off My Chocolate in Hands Off, want hands off our planet!”.