Het duurzaamheidsverslag 2022 van Josh V

23-05-2023 (09:41) - Sustainable

Het Nederlandse fashion- en lifestylebrand JOSH V brengt het duurzaamheidsverslag over 2022 uit. Met dit verslag laat het merk zien wat de ambities en doelstellingen zijn op het gebied van duurzaamheid en welke stappen al zijn gezet binnen het ontwikkelen van nieuwe kledingcollecties.

Ook zijn er eerste stappen gezet op weg naar circulariteit. Duurzaamheid is een continu leerproces waarbij samenwerking met stakeholders belangrijk is. In het verslag wordt er ook zichtbaar gemaakt welke stappen en kansen er op dit gebied in de toekomst nog liggen voor het modemerk. 

Op weg naar meer duurzaamheid

Als lifestylebrand wil JOSH V kledingcollecties ontwerpen met aandacht voor mens, milieu en dier. Dit doet het merk door gebruik te maken van duurzamere materialen. In 2022 was 45% van al het katoen, polyester en viscose in de kledingcollecties vervangen voor een duurzamer alternatief. Daarnast gaat het merk aan de slag met het inzichtelijk maken van de keten en borgen van goede arbeidsomstandigheden door zich aan te sluiten bij amfori Business Social Compliance Initiative (BSCI). Ook worden producten steeds duurzamer geleverd en zet het merk in op circulariteit.

Uitdagingen

CEO Josh Veldhuizen licht toe: “De missie van JOSH V ‘to make women look & feel spectacular’ gaat steeds meer samen met onze duurzaamheidsambities. Vrouwen in hun kracht zetten op een duurzame manier. Zo lanceren we jaarlijks vier kledingcollecties en geven we bij het bij het item in onze webshop en door middel van lichtgroene ‘CONSCIOUS Selection’ hangtags aan wanneer dit van duurzamere materialen gemaakt is. Ook zijn we lid geworden van Better Cotton om katoenteelt wereldwijd te verbeteren, en brancheorganisatie Modint om onze verduurzaming verder voort te zetten. Tegelijkertijd zijn we ons bij JOSH V bewust van de uitdagingen van de huidige lineaire kledingindustrie. Daarom stippelden we onze ‘weg naar circulariteit’ uit en zijn we aangesloten bij het collectief Stichting UPV Textiel. Ondanks dat het een uitdagend jaar was met corona en de oorlog in Oekraïne, wat zorgde voor schaarste in grondstoffen, langere lead times en een druk op (inkoop)prijzen, zijn we niet afgeweken van onze duurzaamheidsdoelstellingen en hebben we in 2022 mooie stappen gezet die we komende jaren willen voortzetten.”