Het United Repair Centre lanceert in Londen

Het United Repair Centre lanceert in Londen

08-11-2023 (09:55) - Sustainable

Het United Repair Centre heeft een vestiging in London geopend. De locatie is het resultaat van een samenwerking tussen het URC, Fashion-Enter en outdoormerk Patagonia.

Het URC Londen neemt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst en leidt hen op voor het uitvoeren van kledingreparaties. Het uiteindelijke doel is om de kledingindustrie te transformeren, andere kledingmerken kunnen zich vanaf nu aansluiten.

Samenwerking

De opening volgt na het eerste URC dat in 2022 in Amsterdam werd geopend als resultaat van een samenwerking tussen Makers Unite, Amsterdam Economic Board en Patagonia. Het URC Amsterdam verwerkt momenteel 30.000 reparaties per jaar van merken als Decathlon, Lululemon en Patagonia. Het URC Londen heeft de capaciteit om tegen 2025 jaarlijks 30.000 reparaties uit te voeren.

Thami Schweichler, CEO en oprichter van het United Repair Centre: "De kledingindustrie heeft een slechte reputatie vanwege de schade die wordt toegebracht aan het milieu en de mensen die onze kleding maken, maar dat hoeft niet zo te zijn. We moeten klanten helpen hun kleding langer te gebruiken en in de toekomst bewuster te consumeren. Met de lancering maken we het gemakkelijk voor verantwoorde kledingmerken om zich aan te sluiten bij de groeiende reparatiebeweging."