Jong e-bike merk Mokumono opent hoofdkantoor in Amsterdam-Oost

Jong e-bike merk Mokumono opent hoofdkantoor in Amsterdam-Oost

16-06-2022 (10:57) - Sustainable

Mokumono, het Amsterdamse fietsenmerk dat als missie heeft om op een transparante manier een geheel Europese e-bike te produceren in Nederland, heeft deze week haar nieuwe showroom - en servicelocatie - officieel in gebruik genomen. Mokumono’s nieuwe uitvalsbasis is gevestigd in een industrieel pand in de wijk Overamstel in Amsterdam-Oost.
 
De aankondiging volgt een paar maanden op de de lancering van Mokumono’s nieuwste model e-bike, de Polder, die vanaf september aan klanten zal worden uitgeleverd. Eerder bracht de Amsterdamse startup al de iconische Delta-S en Delta-C modellen op de markt. Alle frames van Mokumono worden op een unieke manier in Nederland geproduceerd door aluminium in vorm te persen en robotisch te lassen met geautomatiseerde methodes uit de auto-industrie. Naast het frame, bestaat de Polder voor 90% uit Europese geproduceerde onderdelen en zal, net als de andere fietsen van het merk, worden geassembleerd op de nieuwe locatie.
 
Mokumono’s nieuwe hoofdkantoor is 270 vierkante meter groot en biedt onder meer plaats aan een grote showroom waar meerdere volledig rijklare fietsen direct kunnen worden getest, gekocht en meegenomen. Indien klanten hun fiets in een custom kleur gespoten willen hebben - iets wat Mokumono standaard aanbiedt - is de levertijd 4 tot 6 weken.
 
Tom Schiller - die Mokumono samen met zijn broer oprichtte - zei: ‘Het was voor ons belangrijk dat de showroom en de werkplaats in dezelfde ruimte zouden zitten. Wij willen kunnen laten zien hoe onze fietsen gemaakt zijn, uit welke onderdelen ze bestaan en waar die onderdelen vandaan komen. We zijn heel erg blij met ons nieuwe HQ en kijken ernaar uit om Mokumono vanuit hier uit te bouwen.’
Begin dit jaar haalde Mokumono €700k op om haar ambities vorm te geven. De fietsen van Mokumono zijn momenteel beschikbaar in Nederland, België en Duitsland. Het merk biedt reparaties aan huis en garandeert dat de onderdelen van de fietsen de aankomende tien jaar op voorraad blijven.