Kvasir Technologies en Freetilizer winnen New Energy Challenge 2023

Kvasir Technologies en Freetilizer winnen New Energy Challenge 2023

08-11-2023 (12:06) - Sustainable

Startups Kvasir Technologies en Freetilizer zijn de winnaars van de achtste editie van de New Energy Challenge, een competitie voor start-ups en scale-ups in de hernieuwbare energiesector.

Tijdens de tweedaagse finale presenteerden de tien finalisten hun innovatieve technologieën aan de juryleden van
de New Energy Challenge - die op zoek zijn naar opkomende technologieën wereldwijd die regeneratieve landbouw bevorderen, een positieve impact hebben op de natuur en duurzaam gebruik van land en hulpbronnen ondersteunen.

In de laatste fase van de New Energy Challenge kregen de finalisten de kans om samen te werken met investeerders en experts. Zij voorzagen de kandidaten van nieuwe kennis, contacten, financiering of andere ondersteuning om hun bedrijf verder te professionaliseren. 

Winst voor Kvasir Technologies

Uit de tien finalisten werden Kvasir Technologies en Freetilizer als winnaars gekozen en zij krijgen nu de kans om in samenwerking met Shell hun activiteiten vorm te geven en uit te voeren. Kvasir Technologies hebben ook de twee aanvullende prijzen binnengesleept: de publieksprijs en het lidmaatschap voor de Energy Transition Campus Amsterdam?(ETCA).