LAMILUX voegt zich bij Beierse milieu- en klimaatpact

30-05-2023 (11:04) - Sustainable

Als lid van het Klimaatpact zet LAMILUX Composites zich in om een ??actieve rol te spelen bij het bevorderen van duurzaamheid en milieubescherming.  Door deel te nemen aan het Beierse milieu- en klimaatpact, geeft LAMILUX Composites een signaal af over haar bedrijfswaarden en haar inzet voor duurzame productie. 

Het Beierse Milieu- en Klimaatpact is een initiatief van de Beierse deelstaatregering dat bedrijven, gemeenten en organisaties aanmoedigt om concrete maatregelen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en het klimaat te beschermen.

Ecologische voetafdruk verminderen

Het bedrijf zal zijn inspanningen om energie te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen versterken en innovatieve oplossingen zoeken om de hulpbronnenefficiëntie te vergroten en zijn ecologische voetafdruk verder te verminderen. LAMILUX Composites is er trots op zich aan te sluiten bij het Beierse klimaatpact en deel uit te maken van een netwerk van organisaties die samenwerken aan een duurzame toekomst. "Toetreding tot het Beierse milieu- en klimaatpact is een belangrijke stap voor ons in het leveren van onze bijdrage aan klimaatbescherming en het stimuleren van duurzame ontwikkeling", zegt dr. Alexander Strunz, algemeen directeur van LAMILUX. Strunz vervolgt: "We zijn er trots op deel uit te maken van dit belangrijke initiatief en zullen onze inspanningen voortzetten om met andere belanghebbenden samen te werken om positieve verandering teweeg te brengen."

Positeive bijdrage

Het bedrijf ziet de toetreding als een kans om zijn inzet voor milieubescherming te versterken en actief het bewustzijn van dit onderwerp te vergroten bij klanten, werknemers, het publiek en de regio. Lid zijn van het Beierse klimaatpact weerspiegelt de langetermijnengagement voor duurzame ontwikkeling. Dit wordt ook bevestigd door de districtsbestuurder van Hof, dr. Oliver Bär: "We zijn ons er allemaal van bewust dat LAMILUX altijd hoge kwaliteitsnormen hanteert en voorop loopt bij onderwerpen met betrekking tot toekomstige technologie en duurzaamheid." Het in Rehau gevestigde bedrijf LAMILUX Composites streeft ernaar een positieve bijdrage te leveren aan het milieu en het behoud van natuurlijke hulpbronnen door middel van innovatie en emissiebeperkende maatregelen.