Lekker glas Amsterdams Grachtenwater: Lokaal, gezuiverd en gezond

03-06-2020 (09:00) - Sustainable

Drinkwater uit de gracht. Echt? Jazeker, stelt watertech merk Aquablu. We kunnen het nu proeven, want vanaf vandaag is een limited edition Amsterdams Grachtenwater te koop. 'Een beetje vies, maar wel lekker.'
 
Aquablu ging de grachten op en tapte water uit de Keizersgracht, Herengracht en Prinsengracht. Voor de gelegenheid werd het zuiveringssysteem in een draagbare koffer op een sloepje geïnstalleerd. Hiermee werd het water uit de gracht gepompt en ter plekke gezuiverd, gemineraliseerd en gebotteld. De eerste 50 flessen werden uitgedeeld aan Amsterdammers. Hun reacties? ‘Lekker. Je zou niet zeggen het grachtenwater is’.
 

Quality guard

De duurzaam gebottelde flessen zijn te koop in de webshop van Aquablu. Het bedrijf garandeert de kwaliteit  van het water dankzij een zogenoemde ‘quality guard’ die de Aquablu systemen bevatten. 96 sensoren checken de kwaliteit van het drinkwater en wanneer dit niet volledig kan worden gegarandeerd komt er geen druppel water uit de kraan van het systeem. Alle bacteriën, virussen, hormonen en lood zijn uit het water gefilterd.
 

Waarom water uit Fiji?

Aquablu is in 2016 opgezet door Marnix Stokvis en Marc van Zuylen. Door middel van ‘smart technology’ kunnen de systemen van Aquablu niet alleen elke vorm van zoetwater tot drinkwater zuiveren, maar biedt het bedrijf ook inzicht in de kwaliteit van het water. De campagne van Aquablu bevat een onderliggend statement. Het bedrijf wil laten zien dat het beste water, lokaal water is. Zonder ingewikkelde vervuilende transportketens en groei van de plastic soep. 'Waarom zou je flesjes uit Fiji naar Europa verschepen, terwijl je praktisch elke bron van water, mits gezuiverd, hier gewoon kunt drinken?' Aldus Marnix Stokvis, founder van Aquablu.