Marie-Stella-Maris doneert een recordbedrag van €421.834

14-03-2024 (07:00) - Sustainable

Marie-Stella-Maris doneert een recordbedrag van €421.834 en viert Wereld Waterdag met samenwerking met kunstfotograaf Mous Lamrabat.

Bij social-impact merk Marie-Stella-Maris vinden ze dat iedereen in de wereld het recht heeft op schoon (drink)water en goede hygiëne. Met de verkoop van mineraalwater, natuurlijke body care en luxe huisparfums, dragen ze hieraan bij.

Op Wereld Waterdag, 22 maart, wordt over de hele wereld door de Verenigde Naties aandacht gevraagd voor het belang van water. Voor Marie-Stella-Maris, is dit een bijzondere dag met extra aandacht voor haar sociale missie ‘toegang tot schoon water voor iedereen’. Met een vaste afdracht uit de verkoop van ieder product doneert het merk structureel een deel van haar omzet aan duurzame waterprojecten. Elk jaar maakt Marie-Stella-Maris op Wereld Waterdag bekend hoeveel ze - dankzij haar partners en klanten – weer heeft kunnen bijdragen. En dit jaar is dat een nieuw recordbedrag van maar liefst €421.834, waarmee weer meer dan 21 duizend mensen structureel worden geholpen!

Exclusieve art-posters voor het goede doel

Om extra aandacht te vragen voor haar sociale missie, werkt Marie-Stella-Maris dit jaar samen met de gerenommeerde kunstfotograaf Mous Lamrabat. Mous heeft in Kenia een van de waterprojecten bezocht die de Marie-Stella-Maris Foundation ondersteunt. De fotograaf dompelde zich onder in het project en de community en wist de essentie ervan te vatten in zijn eigen onnavolgbare stijl. De volledige serie is via de website van Marie-Stella-Maris te bewonderen.

Vanaf 22 maart wordt één van de beelden uit de serie, genaamd 'When The Moon Sets', uitgebracht als een exclusieve oplage van 100 art-posters (40x60cm). Deze limited edition posters zijn verkrijgbaar voor €100 per stuk via de Marie-Stella-Maris webshop en haar eigen winkels. De volledige winst van deze verkoop gaat naar de Marie-Stella-Maris Foundation om meer mensen te helpen aan toegang tot schoon water.

Mous Lamrabat: “Toen ik aan dit project begon, wilde ik drie dingen kunnen afvinken. De link met water, een ode aan Afrika en de schoonheid van Kenia in beeld krijgen. Ik heb die drie dingen in mijn droogtrommel laten draaien en dit is het resultaat geworden.” 


Over Mous Lamrabat

Lamrabat is een gerenommeerde kunstfotograaf van Belgisch-Marokkaanse afkomst. Bekend om zijn verkenning van thema's zoals identiteit, diversiteit en zelfexpressie, biedt de fotografie van Lamrabat een boeiende mix van gedurfde kleuren, surrealistische composities en een unieke fusie van hedendaagse en traditionele elementen. Zijn fusie van westerse en Marokkaanse esthetiek viert diversiteit in religie, gender en cultuur. In 2022 exposeerde hij solo met zijn 'Blessings from Mousganistan' in het Foam Fotografiemuseum.