Mediaplus/Mediaxplain en ClimatePartner maken media uitingen groener

09-11-2021 (13:23) - Sustainable

Mediaplus/Mediaxplain en ClimatePartner lanceren de Green GRP, de Nederlandse tool die de CO2-voetafdruk van een mediacampagne berekent en compenseert. In veel branches en voor veel processen wordt al actie ondernomen om deze klimaatneutraal te maken. Voor advertentiecampagnes was het tot nu toe nog niet mogelijk om de CO2-uitstoot inzichtelijk te maken. Om adverteerders de mogelijkheid te geven dit proces ook te vergroenen, is de Green GRP geboren.
 
Het biedt de mediawereld de mogelijkheid haar steentje bij te dragen aan het oplossen van het klimaatprobleem. Er ligt hier een enorm potentieel, aangezien de uitstoot veroorzaakt door de 4,5 miljard euro netto mediabestedingen aanzienlijk is. De tool wordt op greengrp.nl gratis aangeboden en is toegankelijk voor de hele markt.
 

CO2-voetafdruk mediacampagnes

Bij het plannen van een campagne biedt Mediaplus/Mediaxplain adverteerders de mogelijkheid om de CO2-uitstoot die voortkomt uit de campagne te berekenen en compenseren via gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten. Ook kunnen meerdere campagnescenario’s vergeleken worden en de meest ideale op basis van de minste CO2-uitstoot gekozen worden. Indien gekozen wordt om het restant te compenseren, liggen de kosten daarvoor gemiddeld tussen de 0,4 en 0,8% van het mediabudget.
 
Sander Bots, Managing Director bij Mediaplus/Mediaxplain voegt hier aan toe: "Als mediabureau willen we natuurlijk in de eerste plaats het meeste effect uit het mediabudget van onze adverteerders halen. Wij vinden echter ook dat elke branche zijn bijdrage moet leveren aan misschien wel de grootste uitdaging van de huidige tijd, namelijk klimaatbescherming. Middels de Green GRP kan nu ook de communicatiebranche een bijdrage hieraan leveren. Om de impact hiervan zo groot mogelijk te maken, vinden we het belangrijk om gezamenlijk op te trekken met adverteerders, mediaexploitanten en andere bureaus. De Green GRP is daarom voor iedereen toegankelijk en inzetbaar."