MUD Jeans en MENDED verlengen levensduur van jeans met reparatieservice

MUD Jeans en MENDED verlengen levensduur van jeans met reparatieservice

08-01-2024 (11:36) - Sustainable

MUD jeans lanceert vandaag een reparatie- en vermaakservice door heel Nederland, na een pilot in Utrecht en Amsterdam te hebben gedraaid. 

Dit doen zij in samenwerking met het platform MENDED, wat verantwoordelijk wordt voor de digitale, operationele en logistieke processen.

Iedereen in Nederland met een kledingstuk van MUD Jeans kan deze laten repareren via MENDED. Hiervoor dient de klant naar www.mended.eu/mudjeans te gaan. Daar kan de klant aangeven wat er gerepareerd of vermaakt moet worden, waarna zij het item kunnen opsturen naar MENDED en binnen een aantal dagen retour ontvangen. MUD Jeans betaalt 50% van de reparatie- en vermaakkosten. 

MUD Jeans

MUD Jeans is een circulair denimmerk. De productie van 1 paar jeans kost normaal zo’n 7.000 liter water. Door gebruik te maken van gerecycled en biologisch katoen zorgt MUD Jeans om het waterverbruik te verminderen met 94%. MUD Jeans is een B Corp sinds 2015 en wordt geclassificeerd als Best For The World, wat betekent dat ze bij de 5% best scorende merken horen in de categorie milieu.

MENDED

MENDED is een Utrechts bedrijf dat nieuwe manieren ontwikkelt om de levensduur van kleding te verlengen. Het biedt momenteel via haar digitale platform reparatie, vermaak en resale-diensten aan zowel consumenten als kledingmerken. Het heeft als doel om het verlengen van de levensduur van je kleding net zo makkelijk en normaal te maken als het kopen van iets nieuws. MENDED heeft naast MUD Jeans partnerships met andere kledingmerken en retailers.


duurzaam-ondernemen.nl