Nieuwe verpakkingsvrije winkel haalt ruim 40 duizend euro op met crowdfunding

03-07-2023 (09:30) - Sustainable

De vraag naar verpakkingsvrije boodschappen in Utrecht groeit gestaag. Om aan de behoefte te voldoen slaan een Pure Nootzaak en LOOS de handen ineen.

Samen openen zij een nieuwe verpakkingsvrije winkel PUUR&LOOS in het centrum van Utrecht. Om de winkel te financieren is er een crowdfundingcampagne opgezet. De crowdfunding heeft binnen drie weken meer dan 40.000 euro opgehaald. Gedurende de maand juli zullen de ondernemers campagne blijven voeren om straks de winkel vol te kunnen hangen met tapdispensers en schepbakken.

Sinds 8 jaar staat Een Pure Nootzaak op de Utrechtse biologische markt met bio-kruidenierswaren aan het Vredenburgplein. Klanten nemen zelf potjes mee voor pasta, bonen, noten, thee, specerijen en muesli. Loos is een zero-waste start-up die vaste routes door heel Utrecht rijden met een zelfontwikkelde verpakkingsvrije fiets. “We hebben beide bedrijven samengebracht zodat de gezamenlijke expertise zal leiden tot een sterk bedrijf, met vijf super enthousiaste ondernemers”, aldus Laurens Kok van LOOS.

Eigen bakjes en zakjes

Verpakkingsvrij winkelen zit in de lift, zo merken de beide bedrijven dan ook op de weekmarkt en op de fiets. Myrthe Neuman van Een Pure Nootzaak: ”De laatste jaren is er heel duidelijk een kentering te zien in de mindset van de klanten. In het begin keken mensen nog raar op als ik zei dat ze hun eigen bakje konden meenemen. Tegenwoordig komt in Utrecht het merendeel met hun eigen verpakkingen.” 

Via een campagne bij het Utrechtse CrowdAboutNow willen de ondernemers het benodigde startkapitaal van minimaal 50 duizend euro bij elkaar halen. 

 Laurens Kok: ‘We bouwen deze winkel samen met iedereen die straks graag in onze winkel de boodschappen wil doen. Dit zijn onze huidige klanten maar natuurlijk ook alle nieuwe toekomstige klanten die heel graag een verpakkingsvrije winkel in de stad zien.’ Op de campagnepagina puurenloos.nl is alles te lezen over de manieren waarop mensen kunnen bijdragen aan het succes van PUUR&LOOS.