Nu aanmelden voor plastic rapen bij de Eneco Clean Beach Cup op 26 maart

14-03-2023 (09:30) - Sustainable

Elk jaar roepen Nederlandse en Belgische surfclubs en strandtenten vrijwilligers op om de eerste zondag van de lente de stranden schoon te maken tijdens Eneco Clean Beach Cup. De plastic afvalproblematiek aan de kustlijn is niet nieuw, maar helaas nog steeds brandend actueel: “Zolang het nodig is, blijven we opruimen”, zegt initiatiefnemer en surf fanaat Sven Fransen.

Op ruim 26 verschillende locaties in Nederland en België is het mogelijk om mee te helpen aan deze schoonmaakbeurt. De kustlijn wordt weer netjes en plasticvrij gemaakt, van De Panne tot aan de Waddeneilanden.

In Nederland zijn er op 26 maart dit jaar 8 deelnemende locaties, met als hoofdlocatie het strand van Scheveningen. Er wacht een vol programma op de deelnemers dat naast de grote schoonmaak bestaat uit verschillende workshops en keynotes over ecologie en duurzaamheid, een DJ en live muziek. Het opruimen van het strandafval op Scheveningen is dit jaar georganiseerd in samenwerking met TrashUre Hunt, een organisatie die aan de hand van zwerfafval-jachten en kunstinstallaties duidelijk wil maken hoe groot het plastic- en afvalprobleem tegenwoordig is.

De afgelopen jaren deden er meer dan 7.500 vrijwilligers mee en werd er op 1 dag meer dan 5 ton afval verzameld. Meehelpen en inschrijven voorde Eneco Beach Clean Cup van 26 maart aanstaande  kan gratis via www.enecocleanbeachcup.eu.