Oddlygood in Jumbo supermarkten

Oddlygood in Jumbo supermarkten

09-05-2023 (09:49) - Sustainable

Oddlygood is vanaf nu in Nederland verkrijgbaar bij Jumbo supermarkten. De introductie van Oddlygood maakt deel uit van de snelle wereldwijde groei en hun missie om lekkere plantaardige producten aan te bieden om de wereld te veranderen.

Oddlygood Global ontwikkelt en verkoopt plantaardige producten onder het merk Oddlygood, waaronder haverdranken voor koffie en producten die worden gebruikt bij het koken en bakken. 

Oddlygood

Oddlygood Global's productportfolio en het vermogen om nieuwe producten te ontwikkelen, zijn gebaseerd op zijn oorsprong als onderdeel van Valio, een van de belangrijkste voedingsbedrijven van Finland. Valio heeft het Oddlygood-bedrijf in het voorjaar afgesplitst en blijft de meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf. "Oddly good!". Dat was de reactie van een Finse foodie toen hij voor het eerst de Gurt op basis van haver probeerde. De naam is gekozen als een constante herinnering aan hoe verrassend een plantaardige eetervaring kan zijn.

De markt

Het merk groeide in Zweden met 131% terwijl het marktaandeel van op haver gebaseerde zuivelalternatieven met 12% is gegroeid. Momenteel worden Oddlygood producten verkocht in Finland en Zweden. Maar ook in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Polen en de Baltische staten. Het doel is om in deze markten te groeien en tegelijkertijd uit te breiden naar nieuwe gebieden.

Financiering

Bij de laatste financieringsronde haalde Oddlygood 25 miljoen euro op bij Mandatum Asset Management Private Equity (MAM PE). De investering wordt gebruikt om de realisatie van de groeistrategie te versnellen en de expertise op het gebied van bedrijfsontwikkeling te verdiepen”. Oddlygood is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland bij Jumbo supermarkten. Het assortiment bevat plantaardige producten zoals haverdranken, gurts, desserts, kaassnippers en kook- en bakproducten. Ze zijn allemaal volledig zuivel- en glutenvrij.