Online marktplaats refurbed behaalt B Corp certificering

Online marktplaats refurbed behaalt B Corp certificering

10-09-2024 (10:01) - Sustainable

Refurbed, online marktplaats voor refurbished producten, mag zich vanaf vandaag B Corp noemen. Het behalen van het certificaat laat zien dat de marktplaats voldoet aan de gestelde normen op het gebied van sociale- en milieu-impact en transparantie.

Gedurende het beoordelingsproces is refurbed beoordeeld op alle aspecten van het bedrijf; van werknemers tot leveranciers en van processen tot klanten. Voor de certificering moest het bedrijf aan 375 gedetailleerde criteria voldoen.

De erkenning die komt met het behalen van de B Corp certificering voelt voor het bedrijf als een beloning voor haar missie om toe te werken naar een circulaire economie. Peter Windischhofer, CEO van refurbed: “Sinds dag één worden wij gedreven door onze betrokkenheid bij de planeet en onze missie om consumptie te verduurzamen door een circulaire economie te bevorderen. De reden dat wij dit traject zijn aangegaan is dat we willen laten zien dat we onze klimaatdoelen, -ambities en -visies niet alleen in onze strategie opnemen, maar overal in doorvoeren en streven naar continue verbetering.”

Blijven inzetten op verduurzaming en verandering

Sinds de oprichting in 2017 zet refurbed zich in om de levensduur van (elektronische) producten te verlengen en milieu-impact te verminderen door middel van het stimuleren van circulair verbruik. De afgelopen jaren heeft het bedrijf gewerkt aan concrete stappen om zowel binnen als buiten het bedrijf impact te maken en zich in te zetten voor bewustwording, systeem- en gedragsverandering.