Ook dit jaar duurzaam tegengeluid IKEA tijdens Black Friday

Ook dit jaar duurzaam tegengeluid IKEA tijdens Black Friday

14-11-2022 (12:20) - Sustainable

IKEA roept klanten ook dit jaar weer op om hun oude IKEA meubels in te ruilen tijdens 'Bring Back Friday'. Met deze campagne wil IKEA duurzaam consumeren stimuleren door bewustzijn te creëren over de levensduur van producten.

Door meubels een tweede kans te geven, belanden ze niet vroegtijdig bij het grofvuil. Via de Circular Hub wordt het product voor de inruilwaarde verkocht aan een nieuwe eigenaar. Vorig jaar werden 4.000 producten ingeleverd tijdens de Bring Back Friday campagne.

Online tool

Klanten die een IKEA meubel willen inruilen, melden het product aan in de online tool van de Circular Hub voor een prijsvoorstel op basis van onder andere de staat van het product. Bovenop dit prijsvoorstel krijgen klanten 50% van de inruilwaarde terug tijdens Bring Back Friday. Klanten kunnen hun meubel(s) tegen het prijsvoorstel inleveren bij een Circular Hub in een IKEA vestiging naar keuze, in ruil voor een IKEA tegoedbon ter waarde van het prijsvoorstel.

De Circular Hub is het hele jaar geopend. IKEA wil met de Circular Hub gebruikte meubels of meubels met een krasje een tweede kans geven en de levensduur van meubels verlengen.