Picnic gaat oude elektronica ophalen

Picnic gaat oude elektronica ophalen

13-04-2023 (09:18) - Sustainable

Websuper Picnic gaat van 17 april tot en met 7 mei afgedankte elektronische apparaten ophalen bij klanten in de omgeving van Zwolle en Meppel. Huishoudens in deze plaatsen kunnen bij de bezorging van de boodschappen bijvoorbeeld een föhn, koptelefoon, afstandsbediening of smartphone meegeven voor hergebruik of recycling. De online supermarkt heeft in samenwerking met Stichting OPEN de tijdelijke Picnic WeCycle-actie opgezet.

Volgens medeoprichter van Picnic Michiel Muller past het ophalen van kleine oude elektronische apparaten goed bij de duurzame missie van de online supermarkt. “Gezinnen hebben steeds meer elektronische apparaten die niet gebruikt worden, bijvoorbeeld omdat ze niet meer werken of omdat kinderen er op uitgekeken zijn. Vaak kan tot tachtig procent van een klein huishoudelijk apparaat gerecycled worden. Aangezien we al aan de deur komen maken we het in de campagneweken extra makkelijk om afgedankte apparaten mee te nemen voor hergebruik. Huishoudens leveren al langer lege Nespresso-capsules en plastic tasjes in bij onze runners. Met deze laagdrempelige actie geven we nu ook elektrische apparaten een tweede leven.”

Jan Vlak, directeur van Stichting OPEN, bekend van de WeCycle inleverpunten, stelt dat de hoeveelheid e-waste de afgelopen jaren sterk is gegroeid. “Onderzoek toont aan dat ruim acht op de tien Nederlanders bereid is om al hun elektrische afval netjes in te leveren voor recycling, mits dit gemakkelijk kan. Met deze actie gaan we kijken of het helpt om inleveren nóg makkelijker te maken.”