Piper-Heidsieck, Charles Heidsieck en Rare Champagne behalen B Corp-certificaat

02-09-2022 (10:00) - Sustainable

Champagnes Piper-Heidsieck, Charles Heidsieck & Rare Champagne, die deel uitmaken van het familiebedrijf EPI Group, hebben de B Corp-certificeringsstatus behaald hebben met een score van 91,9 punten. Dit is geverifieerd door B Lab, het non-profit netwerk dat in 2006 werd opgericht.
 
Door deze certificering versterken deze drie champagne huizen hun toewijding voor zowel sociale als milieukwesties. Dit is een cruciale stap in de herziening van hun werkwijzen richting een positief en doelgericht bedrijfsmodel. B Corp-certificering beoordeelt niet alleen een product of dienst. Het beoordeelt de algemene positieve impact van het bedrijf dat het ondersteunt en het betrekt in een proces van voortdurende verbetering.

Damien Lafaurie, President & CEO van Champagnes Piper-Heidsieck, Charles Heidsieck & Rare, alsook de Wijn- en Champagne divisie van EPI Group: "Wij zijn er zeer trots op dat wij ons mogen aansluiten bij deze gemeenschap van pioniers die een wereldwijde beweging op gang brengen van mensen die het bedrijfsleven gebruiken als een kracht voor het goede en die de wereldeconomie transformeren ten voordele van alle individuen, gemeenschappen en ook de planeet. Wij zijn vereerd dat wij de eerste producenten in de Champagne zijn die de Certified B Corporation status hebben bereikt en wij zijn volledig toegewijd aan de visie van B Lab om te werken aan een inclusief, rechtvaardig en regeneratief economisch systeem. We hopen anderen in de wijnindustrie te inspireren om zich ook bij deze zaak aan te sluiten."