Planet Happy haalt met CrowdAboutNow geld op voor overname Van Dijk Toys

Planet Happy haalt met CrowdAboutNow geld op voor overname Van Dijk Toys

24-10-2023 (10:54) - Sustainable

Ondernemer Mark Ligteren is met Planet Happy een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. De financiering wordt gebruikt om het merk en de voorraad van Van Dijk Toys over te nemen.

Met nog 10 dagen is het minimale doelbedrag van 100.000 euro bereikt, maar uiteindelijk hoopt Ligteren tot maximaal 200.000 euro op te halen om de overname van Van Dijk Toys volledig te kunnen bekostigen. Speelgoedwinkel Planet Happy werd in 2012 opgericht door Mark Ligteren. Een plak waar houten- en duurzaam speelgoed verkocht wordt met als doel om impact te maken voor de toekomstige wereld van onze kinderen.

Duurzame productie

Vanaf de start is Ligteringen met Planet Happy vaste klant bij houtenspeelgoed-producent Van Dijk Toys, een Nederlands bedrijf dat haar speelgoed produceert in Europa. “Zo kwam ik vorig jaar in gesprek met de eigenaren van Van Dijk Toys. Voor één van hen was het moment daar om het stokje over te dragen, zij zagen in mij een goede opvolger. Voor mij was dit al tijden een droom: merkeigenaar worden.” vertelt Ligteren.

De fabriek van Van Dijk Toys staat in Roemenië, waar Ligteringen onlangs een bezoek bracht: “Na een bezoek aan de fabriek was ik onder de indruk, hoe ze door jarenlange ervaring de hoge kwaliteit waarborgen. Dit in combinatie met het sociale verhaal om aldaar lokaal de werkgelegenheid te verbeteren, geeft een goed gevoel. Na dit bezoek wist ik het helemaal zeker, hier wil ik aan verder bouwen.”