Plantaardig voedingsmerk LikeMeat stapt over op tray van 100% gerecycled plastic

19-09-2022 (10:12) - Sustainable

Hetplantaardige voedingsmerk LikeMeat, onderdeel van LIVEKINDLY Collective, kondigt vandaag aan dat haar gehele assortiment vanaf nu verkocht zal worden in 100% gerecyclede plastic trays.
 
LIVEKINDLY Collective streeft naar het transformeren van het voedselsysteem voor een duurzame toekomst. Hiervoor biedt het collectief niet alleen een portfolio van lekkere, plantaardige voedingsmerken om van plant-based de nieuwe norm te maken, ook wordt doorlopend onderzoek gedaan naar de meest milieuvriendelijke oplossingen. Door de producten van een van de merken, LikeMeat, vanaf nu te verpakken in trays van 100% gerecycled plastic wordt hierin een volgende stap gezet.
 
"Innovatie op het gebied van duurzaamheid is de prioriteit van het verpakkingsteam", vertelt Rosangela Meza Affigne, Head of Packaging bij LIVEKINDLY Collective. "Wij houden de markt voortdurend nauwlettend in de gaten, doen onderzoek naar nieuwe materialen en technologieën en hebben continu contact met innovatieve leveranciers. Op die manier identificeren wij alle mogelijkheden om voor onze producten verpakkingen te gebruiken met minimale milieu impact, terwijl de kwaliteit en veiligheid wordt gewaarborgd."
 
Justine Berger, Global Head of Brand van LikeMeat, geeft aan: “We hebben tot nu toe al bijna 7,3 miljoen LikeMeat producten verpakt in deze nieuwe 100% RPET-trays. Deze verpakkingen zijn volledig circulair en helpen daarmee om flinke nieuwe hoeveelheden plastic te verminderen. Dit gaat hand in hand met onze merkbelofte: ‘So good, it’s good’, wat inhoudt dat onze producten niet alleen lekker zijn, maar je er ook op kan vertrouwen dat je een goede keuze maakt voor de planeet.”