PLUS zet meer huismerk zuivel om naar biologisch en legt prijsverschil bij

PLUS zet meer huismerk zuivel om naar biologisch en legt prijsverschil bij

07-09-2022 (10:54) - Sustainable

Sinds juni 2021 is alle dagverse melk, karnemelk en yoghurt in een literpak en halve literpak van het PLUS huismerk, standaard biologisch. Deze week zet PLUS een volgende grote stap: alle anderhalve- en twee literpakken dagverse melk zijn ook standaard biologisch.
 
Hiermee verhoogt de supermarktketen haar volume aan biologische zuivel van 7,8 naar 13,6 miljoen liter, omgerekend wel 68 miljoen glazen melk per jaar. En dat opnieuw zonder de prijs te verhogen voor de consument want PLUS neemt de meerprijs voor biologische melk voor haar rekening. Dat geeft de consument de kans om in tijden van hoge inflatie, duurzame aankopen te blijven doen.

Doordat PLUS het prijsverschil uit eigen zak betaalt, neemt de supermarkt de prijsbarrière voor biologische producten weg en maakt het biologisch eten voor een breed publiek toegankelijk. Michaël Wilde, directeur van Bionext, ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding: “De stap die PLUS hiermee zet, zet geen enkele andere reguliere supermarkt. Biologische producten zijn onderdeel van de oplossing voor veel van de maatschappelijke uitdagingen die we tegenkomen, zoals afname van biodiversiteit, uitputting van de bodem, stikstof, watervervuiling, gezondheid en klimaatverandering. PLUS neemt haar verantwoordelijkheid en moedigt klanten aan hetzelfde te doen.”