Redefine Meat versnelt eiwittransitie met 10% prijsverlaging

Redefine Meat versnelt eiwittransitie met 10% prijsverlaging

05-03-2025 (11:19) - Sustainable

Redefine Meat, maker van plantaardig vlees, lanceert tijdens De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel de  Redefine Beef Filet voor de foodservice sector. Redefine Meat, bedenker en producent van het nieuwe vlees, kondigt ook een prijsverlaging aan van ongeveer 10% op al hun producten. 

Jesse Vermeer, Director Foodservice Benelux bij Redefine Meat: 'Sinds de introductie van de eerste biefstuk, verscheen deze op het menu van uiteenlopende horeca-gelegenheden; van Ron Gastrobar tot Loetje, en recentelijk IKEA . De nieuwe Redefine Beef Filet is de volgende stap in onze missie om elk deel van de koe te vervangen door een hoogwaardig alternatief, waar gasten met elke mogelijke dieetwens van kunnen genieten.'

Prijsverlaging
In lijn met de ambitie van Redefine Meat om hoogwaardig plantaardig vlees toegankelijker te maken en voorloper te zijn in de eiwittransitie, verlaagt het bedrijf nu ook de verkoop-adviesprijzen van de producten binnen foodservice. De prijsverlaging van ongeveer 10% is van toepassing op alle producten, die bij groothandels in de Benelux worden verkocht. Vermeer: 'De productie in onze fabriek in Best draait op volle toeren, waardoor we schaalvoordelen kunnen benutten. Hierdoor kunnen we onze belofte waarmaken om nieuw-vlees producten van topkwaliteit tegen concurrerende prijzen te maken, en daardoor kunnen we helpen bij het versnellen van de eiwittransitie.'