Rituals versnelt duurzaamheidsambities

29-08-2022 (10:37) - Sustainable

Rituals Cosmetics kondigt aan klimaatneutraal te willen worden. Dat doet het merk onder meer door de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk te verminderen. Het bedrijf heeft hiervoor concrete doelen gesteld die aansluiten op het Science Based Targets-initiatief (SBTi) en het Klimaatakkoord van Parijs. Voor Rituals is dit, na eerder dit jaar B CorpTM gecertificeerd te zijn, een volgende stap in zijn continue reis naar duurzaam welzijn.
 
Als merk zet Rituals zich niet alleen in voor het welzijn van zijn consumenten, het bedrijf wil ook zorgen voor het welzijn van de wereld en haar grondstoffen. Rituals heeft zich met zijn Clean, Conscious & Caring-strategie toegelegd op het verkleinen van zijn ecologische voetafdruk en wil daarmee een bijdrage leveren aan het welzijn van onze planeet.
 
Om dit voor elkaar te krijgen, is het nemen van klimaatmaatregelen cruciaal. Rituals is vastbesloten om op twee manieren bij te dragen aan een vrijwel uitstootvrije toekomst: door het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen die in het productieproces en binnen de waardeketen gegenereerd worden en door het steunen van natuurherstelprojecten buiten de waardeketen.