Samenwerking tussen Corendon en The Good Roll

13-03-2024 (11:17) - Sustainable

Corendon Hotels & Resorts is een samenwerking met The Good Roll aangegaan. Alle Nederlandse vestigingen van de hotelketen stappen over op het gebruik van bamboe toiletpapier. Corendon wil hiermee een nieuwe standaard te zetten in duurzaamheid, het verminderen van de ecologische voetafdruk en stimuleering van de circulaire economie.

Deze beslissing om over te stappen naar bamboe toiletpapier van The Good Roll maakt onderdeel van een bredere brede duurzame strategie die de keten wil implementeren. “Door te kiezen voor The Good Roll kunnen wij zelfs met zoiets simpels als toiletpapier onze duurzame en sociale ambities invulling geven, zegt Atacan Uslu van Corendon. Het gebruik van bamboe toiletpapier biedt een duurzaam alternatief dat het ten koste gaat van de comfort.

Duurzaamheid en schone toiletten

The Good Roll staat bekend om hun ethische en duurzame productieprocessen. Toiletpapier gemaakt van bamboe is niet alleen zacht en sterk, maar heeft ook aanzienlijke milieuvoordelen dan andere toiletpapieren. Bamboe groeit namelijk 30 keer sneller, neemt 35% meer CO2 op, en stoot 35% meer zuurstof uit dan bomen. Als missie doneert The Good Roll 50% van hun winst om toiletten te bouwen in Afrika.