SeenThis lanceert duurzamer DIY streamingsplatform

SeenThis lanceert duurzamer DIY streamingsplatform

09-02-2023 (13:23) - Sustainable

Streamingbedrijf SeenThis heeft een creatief platform gelanceerd waarmee klanten toegang krijgen tot hun eigen streamingtechnologie om hun eigen creaties te bouwen in 'adaptieve kwaliteit'. Dat betekent zo min mogelijk dataverspilling en CO2-uitstoot.

Jesper Benon, CEO bij SeenThis: "SeenThis werkt aan een snel en energiezuinig internet dat hoge advertentieprestaties mogelijk maakt op een duurzamere manier. Met ons nieuwe creatieve platform bieden we meer mogelijkheden voor klanten om gebruik te maken van onze technologie om op maat gemaakte advertenties te creëren in een paar minuten - zonder licentiekosten of productiekosten.

Het combineert prestaties met duurzaamheid: advertenties worden onmiddellijk geladen, aangepast aan het apparaat en de bandbreedte van de kijkers. Zo is er minder dataverspilling omdat alleen wordt overgebracht wat nodig is. Het creatieve platform is een langetermijnproject en we zullen het aanbod blijven ontwikkelen in overeenstemming met de eisen van deze snel veranderende industrie."

Klimaatimpact én efficiëntie

Adaptieve streaming heeft het potentieel om de distributie en klimaatimpact van digitale content te transformeren. SeenThis zorgt voor een hoger rendement op advertentie-uitgaven op een duurzamere manier. Door de drag-and-drop technologie en ingebouwde editor die SeenThis in het platform heeft gebouwd, kunnen creatieve teams hun productietijd verkorten en efficiëntie verbeteren. Tegelijkertijd is het mogelijk om CO2-reducties te volgen en te rapporteren over toezeggingen om duurzamer te adverteren.

Merkconsistentie

Het creatieve platform helpt ook om merkconsistentie te verzekeren: klanten kunnen lettertypes, logotypes, animaties en kleurenschema's uploaden om ervoor te zorgen dat ze in overeenstemming zijn met hun merkrichtlijnen.