Sellpy en start-up WEAR lanceren refurbished schoenencollectie

Sellpy en start-up WEAR lanceren refurbished schoenencollectie

09-11-2023 (11:41) - Sustainable

Tweedehands platform Sellpy slaat de handen ineen met WEAR, een Rotterdamse start-up die oude sneakers opknapt.

Ontstaan vanuit een gezamenlijke missie om tweedehands kopen voor consumenten net zo voor de hand liggend te maken als nieuw kopen, lanceren de online modeplatforms samen een collectie opgeknapte sneakers. De collectie bestaat uit 300 paar sneakers in de maten 35 tot en met 46. Variërend van merken als Adidas en Nike tot New Balance en Asics. Sellpy leverde de gebruikte sneakers, terwijl WEAR het schoonmaken en opknappen van de sneakers op zich nam.

Barrière wegnemen

Pim Roggeveen, Co-founder WEAR, vertelt: ''In tegenstelling tot tweedehands textiel hebben tweedehands schoenen een andere plaats in het hoofd van de consument. Velen vinden het nog steeds onhygiënisch om de schoenen van iemand anders te dragen. Door onze samenwerking proberen we deze barrière weg te nemen door de sneakers grondig schoon te maken en de binnenzool te vervangen. Deze toegevoegde waarde verlengt niet alleen de levensduur van het product, maar maakt tweedehands ook een voor de hand liggende keuze voor een grotere groep consumenten.''

Uit een pilotsamenwerking tussen Sellpy en WEAR in 2022 bleek dat de door WEAR opgeknapte sneakers maar liefst 10% sneller werden verkocht dan het gemiddelde item op Sellpy. Een vervolgsamenwerking voelde daarom als een logische keuze. De collectie is vanaf donderdag 9 november verkrijgbaar via de site. Beschikbaar zolang de voorraad strekt.