Startup PowerD pitcht om 13:30 live bij BNR nieuwsradio

21-01-2022 (11:21) - Sustainable

Met PowerD kun je elektrische auto opladen met reststroom van windturbines. Die stroom is goedkoper en 100% duurzaam. PowerD gebruikt slimme algoritmen om te voorspellen op welke momenten er - gedurende de nacht - veel windenergie beschikbaar is en er weinig vraag naar energie is. Op die momenten gaan de elektrische auto’s laden. De stroom is dan groener en goedkoper. Dat financiële voordeel delen we met de berijders.
 
PowerD ontzorg het proces van opladen, het plaatsten van een laadpaal thuis tot het duurzaam opladen gedurende de nacht. Smart driving noemen ze dat. Smart driving helpt ook om het elektriciteitsnet te ontlasten: PowerD kan er ook voor zorgen dat auto's in woonwijk zoveel mogelijk om de beurt laden. Daardoor kunnen meer mensen in een wijk elektrisch kunnen rijden zonder problemen voor het elektriciteitsnet.
 
PowerD levert haar diensten via leasebedrijven en fleet operators. Samen met de elektrische leaseauto wordt het PowerD-pakket meegeleverd zodat medewerkers zorgeloos duurzaam elektrisch kunnen rijden. De werkgever is blij omdat er aantoonbaar minder CO2 wordt gebruikt voor woon-werkverkeer van haar medewerkers dan bij gewoon elektrisch rijden. Medewerkers zijn enthousiast omdat ze niet langer de elektriciteitskosten hoeven voor te schieten en een kick-back krijgen op de bespaarde stroomkosten.