Suitable herenmode krijgt Fairtrade keurmerk

31-03-2023 (10:41) - Sustainable

Suitable gebruikt vanaf begin maart 2023 Fairtrade katoen in de Suitable Respect kledinglijn, als een van de eerste herenmodeketens in Nederland.  Het Fairtrade keurmerk is voor het merk een belangrijke erkenning van hun inspanningen om kwalitatieve kleding zo duurzaam en eerlijk mogelijk te produceren tegen een aantrekkelijke prijs. De artikelen zijn zowel online als in een van de zeventien fysieke winkels in Nederland en België verkrijgbaar.

‘Met dit keurmerk zijn we nog zekerder van een duurzaam product’, zegt Suitable oprichter en eigenaar Raoul van Dun. De herenmode specialist is geen vreemde als het gaat om duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Zo zijn ze in het bezit van meerdere keurmerken waarmee ze volledige transparantie nastreven.

Toch is Fairtrade bijzonder volgens Van Dun: ‘In Fairtrade hebben we een oprechte organisatie gevonden die zich inzet voor het welzijn van mensen. Dit gaat verder dan een betere prijs, maar ook een eerlijk bestaan. Door te investeren in onderwijs en duurzame technieken zorg je voor een betere toekomst waar de volgende generatie boeren van profiteert.’

Peter d’Angremond, directeur bij Fairtrade Nederland: ‘De positie van de katoenboer wordt meestal vergeten, terwijl het de eerste onmisbare stap is in de keten. We juichen daarom toe dat Suitable, als voorloper in de herenmode, voor Fairtrade katoen kiest. Met deze stap maken ze positieve impact op het leven van de mensen die de katoen telen en het milieu. Laat dit een voorbeeld zijn voor de industrie.’

Over Suitable

Meer dan 25 jaar is Suitable expert op het gebied van duurzame en kwalitatieve herenmode. Wat begon in de Maastrichtse studentenkamer van eigenaar Raoul van Dun is inmiddels uitgegroeid tot een herenmodeketen met zestien vestigingen binnen Nederland en een winkel in Antwerpen. Of de klant nu kiest voor het Suitable huislabel of andere topmerken; met het brede modeaanbod zetten ze de moderne man in zijn kracht. Sinds september 2022 zijn er ook circulair geproduceerde artikelen in het assortiment opgenomen. Bovendien is Suitable in 2023 voor het derde keer op rij uitgeroepen tot beste herenmode webshop tijdens de Shopping Awards.