Suitable introduceert volledig gerecyclede gilets in collectie

21-03-2023 (07:00) - Sustainable

Herenmodeketen Suitable heeft sinds begin maart gilets in het assortiment opgenomen die 100% gemaakt zijn van gerecyclede kledingstukken. Deze zijn samen geproduceerd met Drop & Loop en Wolkat

Vorig jaar september begon de samenwerking tussen herenmodeketen Suitable en Drop & Loop. Sindsdien konden klanten in elke Suitable winkel terecht om hun oude of ongewenste kleding in te leveren bij de kassa of speciale inzameldozen. Oprichter en eigenaar Raoul van Dun: “Om echt aan de top te staan moet je teruggeven aan de aarde. Dat vraagt om verdere verduurzaming.”

Mens en milieu

De Drop & Loop gilets zijn onderdeel van de Suitable Respect kledinglijn. Dit zijn collecties die Suitable in eigen beheer ontwerpt en produceert. Hiervoor werken ze samen met ateliers in India, Thailand, China en Turkije die bewezen verantwoord werken. De Respect kledingstukken zijn gemaakt van biologische grondstoffen en voor zover mogelijk geverfd met natuurlijke kleurstoffen. De ontwerpen zijn bewust tijdloos zodat ze onafhankelijk van trends gedragen kunnen worden. Recentelijk heeft de Respect kledinglijn het Fairtrade Cotton keurmerk ontvangen. Hiermee zet Suitable zich in voor een eerlijke modebranche.

Gerecyclede vezels

De gilets van Drop & Loop bestaan volledig uit gerecyclede vezels van ingezamelde kleding, gerecycled in de Wolkat-fabriek in Tanger, Marokko. De ingezamelde kledingstukken worden eerst gesorteerd op bruikbaarheid. De helft hiervan krijgt een tweede leven door ze te doneren. De rest van de oude kleding wordt schoongemaakt en met de hand gesorteerd op kleur en materiaal. Het gehele proces vindt plaats onder één dak.