The Lekker Company lippenbalsem nu ook in het schap bij Kruidvat

The Lekker Company lippenbalsem nu ook in het schap bij Kruidvat

06-04-2023 (17:04) - Sustainable

Wat begon als een idee aan de keukentafel van oprichter Dewi van de Waeter, is uitgegroeid tot een steeds serieuzer duurzaam verzorgingsmerk. The Lekker Company, een Nederlandse start-up die zich richt op de ontwikkeling van natuurlijke en vegan verzorgingsproducten, heeft haar 100% natuurlijke lippenbalsem weten te lanceren bij Kruidvat Nederland.

Het is een bijzondere prestatie voor een start-up om een plek te veroveren in het schap van zo'n grote keten als Kruidvat. "Het is bijna 10 jaar geleden dat ik mijn zelfgemaakte lippenbalsems verkocht op een marktkraam in Utrecht", aldus Dewi van de Waeter. "We hebben heel hard gewerkt aan het ontwikkelen van onze producten en het opbouwen van ons merk. Het is een eer om straks met onze vegan balsem tussen de grootste merken te hangen bij de bekendste drogist van Nederland"

De lippenbalsems van The Lekker Company zijn uniek in het schap bij de drogist, omdat ze 100% natuurlijk zijn, veganistisch en verpakt zijn in kleurrijke kartonnen potjes. Bovendien bevat de lippenbalsem geen paraffine of minerale oliën (aardolie) en is het gemaakt van plantaardige ingrediënten zoals Japanse bessenwas en cacaoboter.

"Als start-up moeten we ons onderscheiden van de grote spelers in de markt", legt van de Waeter uit. "We geloven in onze visie van duurzame en natuurlijke verzorgingsproducten en we weten dat steeds meer mensen daar ook naar op zoek zijn. De norm voor lippenbalsem is een plastic stift met aardolie, wij willen dit beter aanpakken."

De veganistische lippenbalsems van The Lekker Company zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in alle Kruidvat-winkels in de smaken Raspberry Lemonade en Vanilla Orange Swirl.