Tony's Chocolonely introduceert Mission Lock om slaafvrije chocola te waarborgen

31-05-2023 (11:08) - Sustainable

Met de introductie van Tony’s Mission Lock wil het chocolademerk via een juridische structuur hun missie blijven beschermen, wanneer de aandeelhoudersstructuur van het bedrijf verandert.

Tony’s Mission Lock bestaat uit drie ‘Mission Guardians’: Seth Goldman (bestuursvoorzitter Beyond Meat), Ikenna Azuike en Anne-Wil Dijkstra.

Gouden aandeel

De Mission Guardians krijgen een 'gouden aandeel' in het bedrijf, wat inhoudt dat zij de zeggenschap krijgen om elke juridische wijziging in de definitie van Tony’s missie tegen te houden. Zij krijgen verschillende mogelijkheden om het management van Tony’s publiekelijk en gerechtelijk ter verantwoording te roepen. Tony’s missie om een einde te maken aan illegale kinderarbeid en moderne slavernij in de cacao-industrie, Tony’s 5 samenwerkingsprincipes en de wettelijke verplichting van Tony’s management om deze te handhaven, zijn al opgenomen in Tony’s statuten. Met Mission Lock willen zij dit vastleggen zolang het bedrijf bestaat. De Mission Guardians presenteren zichzelf voor de eerste keer op 8 juni tijdens Tony’s FAIR in de Gashouder in Amsterdam. 

Mission Guardians

De voorzitter van Tony’s Mission Lock is Seth Goldman, oprichter van Honest Tea en Eat the Change en bestuursvoorzitter van Beyond Meat. Journalist en tv programmamaker Ikenna Azuike heeft ervaring in sociaal- en klimaatactivisme, strategie en journalistiek, en kent de sociaal economische context in West-Afrika. Anne-Wil Dijkstra, voormalig Tony’s Chief of Impact, Operations en People & Culture, is de derde Mission Guardian, die ‘insider’ kennis van Tony’s impactmodel heeft en hoe je dit in de praktijk toepast.

Escalatiemiddelen

De Mission Guardians kunnen ook gebruik maken van escalatiemiddelen wanneer zij vinden dat er een breuk met de missie lijkt plaats te vinden. Eerst zal er de mogelijkheid zijn om samen te werken met het senior management van Tony’s. Iedere stakeholder van Tony’s kan zijn of haar zorgen uiten bij de Mission Guardians via contact@tonysmissionlock.org.

Impactmodel

In extreme gevallen, wanneer er geen oplossing gevonden wordt, kunnen de Mission Guardians op verschillende manieren escaleren: via een dubbele pagina in Tony’s jaarFAIRslag, via een internationale dagbladadvertentie in alle markten waar Tony’s actief is, en uiteindelijk door het voor onderzoek en arbitrage voor te leggen aan de ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam. Ze hebben geen vetorechten. “Meer en meer missiegedreven bedrijven zoeken naar manieren om hun impactmodel voor altijd te borgen in de kern van hun bedrijf, onafhankelijk van de aandeelhoudersstructuur.” zegt Tony’s nieuwe Chief Chocolonely, Douglas Lamont. “Dit mechanisme maakt dat mogelijk en we hopen dat dit een voorbeeld gaat zijn voor anderen om voor altijd hun missie en impactmodel te beschermen en vast te leggen.”

Foto: de Mission Guardians