VEJA opent 'sneaker repair temple' in Parijs

08-02-2024 (10:05) - Sustainable

VEJA opent vandaag de VEJA General Store in het 10e arrondissement op Rue de Marseille, Parijs. Deze winkel is expliciet gericht op het repareren en verlengen van de levensduur van schoenen en kleding. 

De lancering van de VEJA General Store markeert een mijlpaal in de missie van het merk om een circulaire economie te bevorderen en de impact van de mode-industrie op het milieu te verminderen. 

"Naast reparatie, zijn er ook ook andere duurzame producten te vinden waaronder boeken, meubels, sokken, verzorgingsproducten"

Ambachtslieden

De VEJA General Store, gelegen in hartje Parijs, biedt een ervaring waar klanten hun schoenen en kleding kunnen laten repareren door ervaren ambachtslieden. Met een oppervlakte van 100 vierkante meter biedt de winkel ruimte  aan twee schoenmakers die de hele dag door sneakers en schoenen repareren, evenals een kleermaker die kledingstukken van elk merk op maat aanpast en herstelt. Naast reparatie, zijn er ook ook andere duurzame producten te vinden waaronder boeken, meubels, sokken, verzorgingsproducten voor schoenen, veters, gereedschapskisten, en kantoorartikelen.

Het interieur is ontworpen door het creatieve team van Alors Studio.