Verstegen plant eigen duurzaam voedselbos in de Spaanse Polder

Verstegen plant eigen duurzaam voedselbos in de Spaanse Polder

01-12-2023 (16:12) - Sustainable

Verstegen Spices & Sauces zet een nieuwe stap in duurzaamheid, met de aanplanting van een eigen voedselbos in de Spaanse Polder in Rotterdam. Dit initiatief heeft als doel de Spaanse Polder te vergroenen en een sterke verbinding tussen mens en natuur te creëren. De komende periode worden ongeveer 150 diverse bomen, struiken en planten aangeplant.

De vergroenings- en verduurzamingstrategie van Verstegen past in de gezamenlijke gebiedsvisie Spaanse Polder 2030-2035 “de groene longen van de Rotterdamse economie”. Dit initiatief is een samenwerking tussen de Ondernemersvereniging Spaanse Polder en de Gemeente Rotterdam. Het voedselbos wordt niet alleen een groene oase, maar ook een uiting van Verstegen’s toewijding aan duurzaamheid: "Onze missie is om hier, in Rotterdam, een weelderig voedselbos te creëren, met een verscheidenheid aan diverse bloemen, struiken en planten, volgens duurzame landbouwprincipes. Hiermee willen we onze klanten, collega’s en mede-Rotterdammers meenemen in de duurzame transitie die we momenteel volgen."

Samen voor een groene toekomst

Het voedselbos wordt een zichtbare groene aanwinst voor de Spaanse Polder en draagt bij aan de vergroening van de omgeving. Naarmate de voedselbostuin groeit, zullen er steeds meer verschillende soorten eetbare bestandsdelen gaan groeien. Het groen draagt ook bij aan de vermindering van hittestress, wat resulteert in een gezondere werkomgeving.