Vertiv publiceert gids om datacenters duurzamer te maken

Vertiv publiceert gids om datacenters duurzamer te maken

11-10-2022 (10:18) - Sustainable

Vertiv, leverancier van kritieke digitale infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, heeft de Guide to Data Center Sustainability uitgebracht. Een online hulpmiddel voor eigenaren en exploitanten van datacenters die de milieu-impact van hun faciliteiten willen verminderen.

TJ Faze, head of ESG strategy & engagement bij Vertiv: “We zien dat datacenters in de hele sector de impact van hun activiteiten op het milieu dringend moeten terugdringen. De Guide to Data Center Sustainability is ontworpen om hen daarbij te helpen."

Onderzoek

Volgens een rapport van het International Energy Agency zijn datacenters goed voor ongeveer 1% van de wereldwijde vraag naar elektriciteit. Ook blijkt hieruit dat de industrie wel in staat was de impact van de capaciteitsgroei op het totale energiegebruik vóór 2020 te beperken door de operationele efficiëntie te verbeteren. In 2020 steeg het wereldwijde internetverkeer met meer dan 40%, en Market Intelligence voorspelt een samengestelde jaarlijkse groei van 13% in de bouw van datacenters in de komende vijf jaar.

Oplossingen

Sommige datacenters zijn op zoek gegaan naar nieuwe oplossingen. Bijvoorbeeld om de capaciteit van apparatuur beter te benutten, waterintensieve koeltechnologieën uit te faseren en de afhankelijkheid van fossiele energiebronnen te verminderen. Volgens TJ Faze heeft de focus op deze operationele efficiëntie grote verbeteringen mogelijk gemaakt.

Richtlijnen in de Guide


- Een business case voor het verminderen van de impact op het milieu

- Hoe datacenterinfrastructuur en aanvullende technologieën zich ontwikkelen om een groter gebruik van hernieuwbare energie te ondersteunen

- Middelen, kaders en meetmethoden voor het implementeren en meten van duurzaamheidsinitiatieven

- Best practices voor het ontwerpen en exploiteren van datacenters met een lage impact


Impact

Karsten Winther, bestuursvoorzitter voor de regio EMEA bij Vertiv: “Alleen al in Europa hebben meer dan 25 Europese cloud- en datacenterexploitanten en 17 andere brancheorganisaties een overeenkomst ondertekend om hun faciliteiten tegen 2030 CO2-neutraal te maken via 100% hernieuwbare energiebronnen. Dit is alleen haalbaar als organisaties nieuwe strategieën en innovatieve systemen implementeren die het verbruik van fossiele hulpbronnen verminderen. Dankzij deze gids, in combinatie met onze ervaring in infrastructuuroplossingen, kunnen we best practices en nieuwe innovaties uit de gehele industrie met deze datacenters delen. Daarnaast kunnen we hen helpen de ecologische voetafdruk van hun faciliteiten te verminderen. Niet alleen in Europa, maar over de hele wereld.”