VYTAL Global  en SwapBox Netherlands kondigen strategisch partnerschap aan

VYTAL Global en SwapBox Netherlands kondigen strategisch partnerschap aan

02-05-2023 (10:43) - Sustainable

Vytal, wereldleider in digitale herbruikbare voedselverpakkingsoplossingen, en SwapBox, een herbruikbaar verpakkingssysteem voor voedsel- en drankcontainers, kondigden vandaag een strategische samenwerking aan om duurzame verpakkingsopties voor de HORECA-industrie in de Benelux verder te bevorderen.

De strategische samenwerking is erop gericht om de diensten en platforms van Vytal en SwapBox te integreren om synergieën te benutten. Restaurants, cateraars, kantinewinkels en zakelijke partners krijgen in de toekomst toegang tot het wereldwijd toonaangevende hergebruiksysteem Vytal, een duurzame en holistische oplossing voor to-go en afhaalmaaltijden, en tot de professionele retourlogistiek, onbemande retailoplossingen en schoonmaakdiensten van SwapBox. Samen willen ze de acceptatie van herbruikbare verpakkingsoplossingen versnellen en afval in de voedingsindustrie verminderen. Beide partijen delen dezelfde visie dat het werken met een statiegeldvrij systeem van cruciaal belang zal zijn bij de overgang naar herbruikbare verpakkingen, aangezien dit voor bedrijven kosteneffectiever is en resulteert in hogere retourpercentages voor de verpakkingen.

"We zijn blij om samen te werken met SwapBox om onze klanten in de Benelux een nog uitgebreider scala aan serviceopties te bieden en onze gemeenschappelijke visie van 'het verspreiden van hergebruik' in de Benelux te stimuleren", aldus Fabian Barthel, medeoprichter van Vytal. "Bij Vytal zetten we ons in om innovatieve verpakkingsoplossingen te ontwikkelen en produceren die een meetbare, positieve impact hebben op het milieu. Door samen te werken met SwapBox, kunnen we ons bereik vergroten en een uitgebreider dienstenportfolio aanbieden bovenop onze duurzame verpakkingen."

Maurits Last, oprichter van SwapBox: "Ons doel is om het bedrijven gemakkelijk te maken om duurzame praktijken aan te nemen, en deze samenwerking met Vytal zal ons helpen dat doel te bereiken. Dit strategische partnerschap is de eerste stap in het realiseren van een full-service platform waarmee bedrijven en consumenten kunnen overstappen op herbruikbare verpakkingsmogelijkheden zonder met verschillende systemen te hoeven werken."