Design Academy haalt financiering voor verder onderzoek Metaverse XR innovatie binnen

Design Academy haalt financiering voor verder onderzoek Metaverse XR innovatie binnen

23-02-2024 (16:53) - Tech

De onderzoeksgroep Transdisciplinaire Designnetwerken van Design Academy Eindhoven (DAE) heeft 448.000 euro subsidie gekregen om hun onderzoek naar en de ontwikkeling van de eXtended Realities - Intraverse Toolkit (XR-IT) voort te zetten.

De toekenning, van het door Horizon Europe gefinancierde European Media and Immersion Lab (EMIL), bouwt voort op baanbrekend onderzoek in het Trans Realities Lab, dat wordt geleid door professor Ian Biscoe. Het lab heeft zich gericht op de infrastructuur, software en diensten die nodig zijn om high-fidelity Networked XR te leveren, met toepassingen in onderwijs en onderzoek; in de podiumkunsten; en opkomende zakelijke toepassingen in virtuele productie, ontwerp, en geografisch verspreide real-time samenwerking in samengevoegde ruimte.

Ian Biscoe: "Networked XR is een preciezere en technische term voor wat velen de toekomst noemen van verbonden immersieve computing, de "Metaverse" of "Spatial Computing". Wij zien Intraverses als "mini Metaverses", die worden ingezet ter ondersteuning van onderwijs en onderzoek, voor het creëren van wereldwijde realtime podia voor mediaproductie en live consumptie, en voor het mogelijk maken van de volgende generatie bedrijven die wereldwijd ontwerpen in realtime."