Dr. Bernd Martens nieuwe COO van Lightyear

Dr. Bernd Martens nieuwe COO van Lightyear

08-12-2022 (15:29) - Tech

Lightyear - het hightechbedrijf dat 's werelds eerste elektrische zonnewagen produceert - verwelkomt Dr. Bernd Martens als Chief Operating Officer in het managementteam. Nu de productie van de eerste elektrische zonneauto's start, investeert het hightechbedrijf in meer ervaring voor operationele activiteiten. Binnen Lightyear zal hij verantwoordelijk zijn voor belangrijke operationele activiteiten, waaronder productie, inkoop en kwaliteit.

Dr. Bernd Martens (56) brengt 30 jaar ervaring in de sector met zich mee, onder meer als voormalig lid van de Raad van Bestuur bij Audi AG. Dr. Bernd Martens, voormalig lid van de Raad van Bestuur van Audi AG, zal strategische ondersteuning bieden bij de overgang van de productie van Lightyear 0 naar het ontwerp en de productie van ons model voor de massamarkt, Lightyear 2. De eerste levering aan klanten zal dit jaar plaatsvinden.

Productie

Martens: "Ik vind het geweldig om bij Lightyear aan de slag te gaan als COO en bij te dragen aan het duurzamer en comfortabeler maken van de mobiliteitssector voor consumenten. Het belangrijkste doel is om Lightyear 2 te implementeren in het kader van de business case, rekening houdend met technologie, kosten, budgetten, kwaliteit en tijd. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan, aangezien we ons richten op stappen naar de productie van ons volgende model, inclusief een concurrerende leveranciersbasis en een zeer efficiënt gecontracteerde fabrikant."

Automotive ervaring

Dr. Bernd Martens, die eerder aan Lightyear heeft bijgedragen als Senior Advisor, heeft een carrière in de auto-industrie die meer dan 30 jaar geleden begon bij Mercedes. Het ging door de jaren heen verder op hogere leidinggevende niveaus bij Volkswagen en Audi over de hele wereld, waaronder Duitsland, Brazilië, Mexico en Italië. Zijn ervaring in financiering, inkoop en IT heeft hem tot een betrouwbare adviseur in de autowereld gemaakt.

Meer kennis

Lex Hoefsloot, CEO en medeoprichter van Lightyear: "Hoewel onze aanpak bestaat uit teruggaan naar de tekentafel en buiten de kaders denken om mobiliteitstechnologieën opnieuw te bedenken, is het verkrijgen van meer kennis over de industrie ongelooflijk belangrijk voor ons om schone mobiliteit naar de bredere markt te kunnen brengen. We zijn erg dankbaar om Bernd aan boord te halen als COO en kijken ernaar uit om zijn uitgebreide kennis verder uit te pakken terwijl we de operationele processen van ons bedrijf vormgeven."

De huidige COO is Hans Heijmans; nu algemeen directeur van het team dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van gepatenteerde kerntechnologie voor zonnepanelen.