Nederlandse startup Klayr Labs neemt blockcahinplatform Lisk over

30-05-2024 (07:00) - Tech

De Nederlandse startup Klayr Labs gaat het blockchainplatform van Lisk overnemen, een applicatieplatform waarin je je eigen blockchain of blockchain-apps kunt bouwen.

Het platform met meer dan 330 duizend accounts zal vanaf 21 mei door Klayr Labs worden voortgezet.

Lisk maakte vorig jaar bekend zich te richten op een Ethereum Layer 2-blockchain door zich aan te sluiten bij de Optimism Superchain. De techniek en software die de laatste acht jaar is opgebouwd zal na rebranding verdergaan als Klayr.

De founders van Klayr Labs, Lukas Bronsvoort, Jurre Machielsen, Raphael Cornelis en Sander Mandemaker, zijn web3-entrepreneurs en ervaren tech developers. Klayr wordt technisch en financieel ondersteund, waarmee de overname en het voortbestaan van de opgebouwde kennis en kunde worden gewaarborgd wanneer Lisk migreert. Met de overgenomen Layer 1-technologie start Klayr 25 juni een nieuwe blockchain met de naam Klayr.

Ontwikkeling voortzetten

De Onchain Foundation is vastbesloten om de jarenlange ontwikkeling die in Lisk Layer-1 is geïnvesteerd te behouden. Deze non-profit beheert meerdere projecten, allemaal gericht op het toegankelijk maken van blockchain. De Onchain Foundation heeft in Klayr Labs het leiderschapsteam gevonden dat de tech van Lisk binnen de community kan voortzetten. Dit team ontwikkelde eerder de eerste marktplaats voor digitale activa en NFT’s van de Lisk-blockchain, onder de naam Colecti.

Klayr wil het makkelijker maken om blockchain-apps of specifieke techcomponenten te bouwen. Naast de mogelijkheid om sidechains te bouwen wil Klayr makers en bouwers de mogelijkheid geven om ook tokens en NFT’s te creëren op de mainchain of om smart contracts te ontwikkelen en direct te implementeren.