Waarom heb je misschien een VPN nodig als je op zoek bent naar een nieuwe baan?

25-11-2022 (14:39) - Tech

Het is tijd om een nieuwe baan te vinden. Voor werk moest je vroeger op een bepaalde locatie zijn. Dat is tegenwoordig echter niet meer nodig. Je kunt ook werk vinden op afstand. In dat geval werk je vanuit je eigen huis en soms zelfs met je eigen spullen. Wil je werk vinden op afstand? Je gegevens beschermen? Een goede VPN past bij je wensen. Je leest hieronder waarom.

Een VPN beschermt je tijdens je zoektocht naar werk op het web

Hackers en andere cybercriminelen kunnen het op jouw pc, laptop of telefoon voorzien hebben. Ze proberen jouw gegevens te stelen via phising, bestandjes die je downloadt of het achterhalen van je IP-adres. Surf je op het internet in een zoektocht naar nieuwe vacatures voor remote werk? Dan laat je aan de hand van cookies gegevens achter op het web. Een VPN leidt je IP-adres om naar een server in een ander land. Hierdoor verandert je IP-adres. Dat zorgt ervoor dat cybercriminelen niet meer kunnen achterhalen wat jouw echte IP-adres is. Met je IP-adres zouden ze namelijk gegevens van jou kunnen stelen en zelfs je identiteit kunnen gebruiken.

Steeds meer mensen gebruiken Windows 10. Hier is gelukkig al een firewall ingebouwd die je beschermt, maar met een speciale VPN Windows 10 ben je op dit bestuurssysteem nog beter beschermd tegen indringers die jou IP-adres willen hebben. Het is overigens als gebruiker van een bestuurssysteem ook belangrijk op tijd over te stappen. Zo liet Microsoft afgelopen zomer nog weten Windows 8.1 niet meer te gaan ondersteunen. Zonder updates zal je computer langzamer worden, maar ook onveiliger.

Een VPN opent nieuwe deuren naar nieuwe banen

Je kunt een VPN niet alleen gebruiken om je gegevens te beschermen, je kunt de VPN ook gebruiken om nieuwe deuren online te openen. Niet alle vacaturesites staan namelijk open voor Nederlandse gebruikers. Wil je misschien een remote baan vinden in de Verenigde Staten? Dan zou je jouw IP-adres om kunnen leiden naar de VS en proberen daar werk te vinden. Met name voor freelance opdrachten is dit een slimme manier om nog meer werk te kunnen vinden en compleet nieuwe kansen en wereld online te openen.

Met een VNP bescherm je je privacy zodra je remote werk gevonden hebt

Een VPN beschermt je overigens niet alleen als je zoek naar werkt, het is ook een ideale tool om te gebruiken wanneer je een remote baan gevonden hebt. Een VPN kan namelijk jouw privacy beschermen. Niet alle werknemers van een remote baan krijgen een laptop van de zaak aangeboden. Werk je met je eigen computer, dan kan een VPN je helpen om je privacy beter te beschermen. Een VPN maakt het voor je werkgever moeilijker om te volgen waar je mee bezig bent. Overigens kunnen werkgevers in Nederland niet zomaar al jouw stappen volgen. Daar zijn strenge regels voor. Zo heeft een Nederlandse werknemer een zaak gewonnen van een Amerikaans bedrijf nadat hij ontslagen werd omdat hij niet de hele werkdag zijn webcam aan wilde zetten.