Gustave Roussy brengt ongewoon kerstverhaal

19-12-2023 (14:08) - Campagnes

Kanker is nog nooit zo goed genezen als nu, maar als we aan kanker denken, denken we meteen aan de dood. Weinigen van ons zijn zich bewust van de ongelooflijke vooruitgang die is geboekt bij het genezen van deze ziekte.

Tegenwoordig kan 66%1 van de kankers worden genezen, en de wetenschap heeft de afgelopen tien jaar meer vooruitgang geboekt dan in de afgelopen honderd jaar. Voor zijn fondsenwervingscampagne wil Gustave Roussy, deze realistische hoop onder de aandacht brengen, met een feit dat weinig bekend is bij het grote publiek.

Universeel verhaal

‘De feestperiode, waarin we deze film maken, is een kans om te profiteren van de magie van Kerstmis en alle emoties en herinneringen, in een tijd van het jaar waarin Fransen dicht bij hun dierbaren staan en geneigd zijn om grote vrijgevigheid. Het is een kans om onze boodschap van genezing onderdeel te maken van een universeel verhaal, en om mensen te herinneren aan de mate waarin donaties onderzoek kunnen versnellen. We zijn trots op deze prachtige film, die een baken van hoop is voor alle kankerpatiënten en hun families.' zegt professor Fabrice Barlesi, uitvoerend directeur van Gustave Roussy.

Waargebeurd verhaal

De film, bedacht door Publicis Conseil, geregisseerd door Vladimir de Fontenay en geproduceerd door Iconoclast, is een modern kerstverhaal waarin fictie en realiteit bewust met elkaar verweven zijn. Het vertelt een onbekend maar waargebeurd verhaal: De Kerstman had ooit kanker... en herstelde. "Onze bureaus hebben altijd kerstfilms gemaakt om producten of diensten te verkopen. Dit jaar verdedigt de Kerstman de strijd tegen kanker omdat hij zelf door de ziekte is getroffen. We wilden Gustave Roussy onder de aandacht brengen, maar bovenal wilden we een boodschap van hoop overbrengen en zeggen dat hij genezen is dankzij de ontvangen donaties voor onderzoek," legt Marco Venturelli, CEO/CCO van Publicis Conseil, uit.

De film

De film neemt ons mee op de reis van de Kerstman in het jaar dat hij de diagnose kanker kreeg, vanaf de ontdekking van zijn ziekte tot de verschillende behandelingen die hij kreeg bij Gustave Roussy, en ook de niet aflatende steun die hij kreeg van zijn dochter en de medische staf totdat hij ziek werd. kwijtschelding. Net als iedereen die hierdoor getroffen wordt, zal de Kerstman momenten van twijfel, wanhoop en verdriet doormaken, maar ook van blijdschap.

Omdat zijn ziekte hem beroofde van de attributen die hem in ieders ogen tot de Kerstman maken – zijn lange baard en witte haar – bleef hij, koste wat het kost, in zijn atelier werken om kinderkerstfeesten te garanderen terwijl hij nog steeds een zware behandeling ondergaan. Dankzij de vooruitgang in het onderzoek en de steun van Gustave Roussy is de Kerstman nu genezen en kan hij zijn rondes en zijn werk hervatten, wat miljoenen kinderen vreugde brengt. Deze film eindigt met een toon van hoop: "Kanker kan worden genezen en nu, meer dan ooit, is het tijd om erin te geloven".