Verstegen sluit zich aan bij ‘Rotterdam de boer op!’

16-05-2022 (10:50) - Marketing

Het Rotterdamse familiebedrijf Verstegen Spices & Sauces toegetreden tot ‘Rotterdam de boer op!’: een coalitie van bedrijven, kennisinstellingen en ideële organisaties die zich inzet voor landbouw met inachtneming van meer biodiversiteit, eerlijk geproduceerd regionaal eten en een gezonde bedrijfsvoering voor boeren, in de regio Rotterdam.
 
Michel Driessen, CEO van Verstegen: “We zijn er trots op om ons aan te sluiten bij ‘Rotterdam de boer op!’. We zijn een echt Rotterdams familiebedrijf en halen onze producten natuurlijk van over de hele wereld. Dat we er nu werk van gaan maken om een deel van de producten zelf regionaal en op natuurinclusieve wijze te produceren, is voor ons een grote stap.”
‘Rotterdam de boer op!’ en Verstegen willen de samenwerking aangaan met agrariërs in de regio, om samen het verbouwen van kruiden en specerijen op natuurinclusieve wijze te testen door middel van gezamenlijke projecten. Een voedselbos, waarbij verschillende gewassen worden geplant op één stuk grond, leent zich naar verwachting goed voor het optimaliseren en verduurzamen van landbouwbedrijven. Een voedselbos kent onder andere grote voordelen met betrekking tot opname van CO2, kwaliteit van de bodem en van de oogst. Verstegen start met het verbouwen van kruiden en specerijen in een lokaal voedelbos.
Voedselbos
 

braakliggend terrein

Vandaag bevestigden CEO Michel Driessen van Verstegen en directeur natuurbeheer Teo Wams van Natuurmonumenten namens ‘Rotterdam de boer op!’ de toetreding van Verstegen door een samenwerkingsovereenkomst te tekenen. Deze feestelijke gebeurtenis vond plaats op het fabrieksterrein van Verstegen in de Spaanse Polder in Rotterdam. Een braakliggend terrein naast de fabriek zal hier de komende jaren worden getransformeerd tot een model-voedselbos. Driessen: “In dit model-voedselbos willen we klanten, leveranciers en belangstellende stadsgenoten laten zien hoe onze voedselproductie, in het buitenland en hier in de Rotterdamse regio, hand-in-hand kan gaan met het versterken van de biodiversiteit. Het groen van ons kleine voedselbos contrasteert straks met de industriële omgeving hier.” De eerste zaden zijn vandaag gezaaid, die zullen de bodem voorbereiden op het planten van de bomen, later dit jaar. Over 10 jaar levert het voedselbos naar verwachting bessen, noten, vruchten en eetbare bladgewassen. 

Bureaus

Media

Economisch