DeWarmte wint iF Design Award 2024

DeWarmte wint iF Design Award 2024

06-03-2024 (13:51) - Awards

DeWarmte is uitgeroepen tot winnaar van de iF Design Award 2024 (categorie Building Technology). De warmtepomp AO van DeWarmte was een van de awardwinnaars uit bijna 11.000 inzendingen uit 72 landen.

Vertrouwen voor de toekomst

Elk jaar organiseert ’s werelds oudste, onafhankelijke designorganisatie iF International Forum Design GmbH de iF Design Award. De jury, die in totaal bestond uit 132 experts afkomstig uit 23 landen, beoordeelde de warmtepomp van DeWarmte als uitstekend, omdat het voldeed aan alle eisen. De juryleden keken naar het idee (relevantie), de vorm (logica en aantrekkelijkheid) de functie (gebruiksgemak), de differentiatie (in hoeverre is het vernieuwend?) en de impact (duurzaamheid).  Sander Wapperom, medeoprichter en directeur van DeWarmte: “We zijn er ontzettend trots op dat onze unieke oplossingen voor duurzame warmte door een stevige vakjury erkend en gewaardeerd wordt. Dit geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst, waarin we meer duurzame producten willen ontwikkelen naast onze warmtepompen.”

Duurzame warmte

De in de prijzen gevallen warmtepomp AO van DeWarmte, is mede totstand gekomen door Het Bredase ManGo Product Design. “Met onze warmtepomp zetten we ons in voor een gasloos Nederland en het aanbieden van duurzame warmte”, zegt Wapperom. “Dat we nu deze prijs gewonnen hebben zorgt ervoor dat een breder publiek kennis met ons maakt en wij hopelijk sneller onze doelstelling kunnen bereiken.”

Over DeWarmte

DeWarmte is in 2018 opgericht en helpt woningeigenaren die willen verduurzamen aan innovatieve verwarmingsoplossingen die efficiënt, duurzaam én stijlvol zijn. Met verschillende producten wil zij een belangrijke stap zetten richting een toekomst zonder gas. De HeatCycle is een pomp die warmte genereert uit afvalwater. De warmtepomp AO is een hybride warmtepomp die in vrijwel alle woningen kan worden geplaatst. DeWarmte ontwikkelt én installeert haar producten zelf. Voor meer informatie, bekijk de website www.dewarmte.nl.