Dit zijn de 165 Finalisten bij de Dutch Creativity Awards 2024

Dit zijn de 165 Finalisten bij de Dutch Creativity Awards 2024

15-04-2024 (13:11) - Awards

De finalisten voor de Dutch Creativity Awards 2024 van ADCN zijn bekend. De 165 finalisten werden door de jury geselecteerd uit 550 inzendingen. De winnaars van de verschillende categorieën worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de prijzen op 8 mei.

De jury sessies met 114 juryleden vonden dit jaar plaats bij Dentsu Creative Amsterdam. De categorieën zijn dit jaar onderverdeeld in de hoofddisciplines Advertising, Design, Craft en Next. Zowel het aantal categorieën en jurypanels is dit jaar teruggeschaald. Hierdoor zouden de panels kritischer cases met elkaar kunnen meten.

De meeste inzendingen en finalisten waren voor de categorie Advertising waar het creatieve idee centraal staat. Het is ook opmerkelijk het aantal inzendingen voor de categorieën Film & Video (Advertising) en Film Direction (Craft), Editing (Craft), Production Design (Craft) en Young Directors (Next).

Opvallende projecten

Enkele opvallende projecten die in het oog springen vanwege het aantal nominaties zijn onder andere ‘Culers del Món / Patta, Nike, FC Barcelona’ door HALAL (7x genomineerd), ‘Stukje van mij / KPN’ door Dentsu Creative Amsterdam/Wefilm (7x genomineerd) en ‘Ken je borsten’ door TBWA\NEBOKO (7x genomineerd). Laatstgenoemde behaalde dit jaar het hoogste aantal finaleplekken, met nog 11 extra nominaties op diverse projecten.

Creatieve idee centraal

De categorieën zijn dit jaar onderverdeeld in de hoofddisciplines Advertising, Design, Craft en Next. Zowel aan inzendingen als finalisten werd het hoogste gescoord binnen de Advertising categorie. Binnen deze discipline staat het creatieve idee centraal. Opvallend is het aantal Film & Video (Advertising) en Film Direction (Craft), Editing (Craft), Production Design (Craft) en Young Directors (Next) inzendingen dat gejureerd werd door 1 panel. “Onze jury had een hele lange dag nodig om alles grondig te beoordelen, omdat er meer dan honderd cases ingezonden waren. Het is heerlijk om craft te mogen jureren en er wordt veel vakmanschap gemaakt in Nederland, gelukkig af en toe ook nog met goede budgetten. Ook was de categorie Young Directors voor ons heel belangrijk. Tegelijkertijd vonden we de concepten die creatief echt ‘outstanding' waren en echt iets nieuws doen met film/video vrij beperkt. Niettemin hebben we met overtuiging goud, zilver en brons kunnen toekennen”, aldus Roel Welling (Wefilm), Jury President Film.

De Awards uitreiking vindt plaats op 8 mei in Theater Amsterdam en wordt gepresenteerd doori Eva Cleven en Mandy Woelkens. Tickets voor de show zijn op de website van ADCN verkrijgbaar.

Het volledige overzicht van de finalisten vind je hier.