Effie Awards jury vernieuwt

Effie Awards jury vernieuwt

13-06-2024 (17:50) - Awards

Effie Awards heeft vandaag de namen van twintig nieuwe juryleden bekendgemaakt. Onder anderen Lode Schaeffer (INDIE) en Lydi Siebers (Nationale Postcode Loterij & VriendenLoterij) maken dit jaar deel uit van de jury.

Bij de samenstelling van de jury’s is zorgvuldig gekeken naar diversiteit: bureaus, producers, adverteerders, onafhankelijken, onderzoekers, mannen, vrouwen en culturele achtergronden. Het Effie-seizoen wordt op 25 juni officieel geopend met EffieFest.

De jury is dit jaar voor het eerst samengesteld door Brenda Smith, Director Marketing & Customer Experience bij AS Watson, die recentelijk is verkozen tot CMO van het jaar en het stokje heeft overgenomen van Effie Stuurgroeplid Heleen Crielaard. Smith: “Het is een voorrecht om deze verantwoordelijkheid over te nemen en ik ben verheugd over de expertise van onze nieuwe juryleden. Wij streven naar een jury die niet alleen ervaren is, maar ook frisse perspectieven en innovatieve ideeën meebrengt. De nieuwe junior juryleden zullen hier een belangrijke bijdrage aan leveren.”

Junior juryleden

Het initiatief voor junior juryleden, geïntroduceerd in 2023, biedt jonge talenten met maximaal vijf jaar werkervaring de kans om een ‘stageplek’ in een van de acht vakjury’s te bemachtigen. Door juniors aan de jury toe te voegen, wil Effie Awards jong talent de kans geven om ervaring op te doen en bij te dragen aan het beoordelen van baanbrekende marketingcases. Jonge talenten die first-hand kennis willen opdoen over wat een case award-winning maakt, kunnen zich nog tot 18 juni aanmelden.

EffieFest: de officiële kick-off van een nieuw Effie-jaar

Traditiegetrouw worden de nieuwe juryleden officieel gepresenteerd tijdens EffieFest, de officiële kick-off van een nieuw Effie-jaar. De middag, speciaal georganiseerd voor marketeers, staat in het teken van kennisdeling. Effie-winnaars en juryleden delen hun inzichten over wat zij hebben geleerd van alle Effie-inzendingen in de afgelopen jaren. Er wordt vooral gesproken over het ontwikkelen van effectieve communicatie- en marketingcases, merkontwikkeling, gedragsbeïnvloeding op de korte termijn en het creëren van impactvolle proposities. Er zijn nog enkele kaarten voor het EffieFest te koop via deze link.

Dit zijn de nieuwe juryleden van de Effie Awards op een rij. Bekijk hier het overzicht van alle juryleden.

Gedrag Lang
Bart Massa - Validators
Evelien Magnin - Cloetta
Dries Poels - Nederlands Loterij Organisatie

Gedrag Kort
Henk Boersen - Glasnost International
Anne Merel Verleun - Dentsu Creative
Dean Cooman - Boomerang
Lydi Siebers - Nationale Postcode Loterij

Maatschappelijk
Lucy van der Helm - Sire
Mischa Schreuder - Fitzroy
Judith Franssen - Randstad

Merk
Lode Schaeffer - Indie
Ilse de Cloe - NCOI

Branded Customer Experience
Marielle Tolen - MediaMonks
Lea Schollmeyer - Hello Fresh
Wieke van Dijk - Auping

Succesvolle Introducties
Esther Overmars - Here (juryvoorzitter)
Wenka Booij - ING

Impactvolle proposities
Marieke de Koning - De Reclamefabriek
Adriaan Bos - AB Inbev

Maatschappelijke Plus
Shaun Voogd – Filmmacht