Marianne Timmer wint BID Phoenix Award

Marianne Timmer wint BID Phoenix Award

11-01-2024 (12:57) - Awards

Op 15 februari 2024, worden voor de vijfde keer de BID Phoenix Award uitgereikt, een initiatief van de Big Improvement Day (BID) om personen die na een tegenslag sterker uit de strijd kwamen in het zonnetje te zetten. De award gaat dit jaar naar Marianne Timmer.

De Phoenix Award is door de Big Improvement Day geïnitieerd om het heersende taboe op tegenslag te doorbreken en positiviteit, doorzettingsvermogen en veerkracht in Nederland te stimuleren. Dit jaar wordt de award gewonnen door Marianne Timmer. Zij neemt de prijs in ontvangst van Antje Monteiro op de vooravond van de Big Improvement Day 2024, een jaarlijks grootschalig evenement waar de top van de overheid en het bedrijfsleven samenkomen met als doel de positieve veranderingen en innovatie in Nederland te belichten en accelereren.

De Timmerfabriek

Na een carrière als olympisch schaatskampioene en trainer, ging Timmer enkele jaren terug door een donkere periode na haar scheiding van Henk Timmer. Dit ging gepaard met het verlies van haar basis, het inruilen van een boerderij op het platteland voor een appartement in een flatgebouw in de stad, eenzaamheid en onzekerheid over de volgende stap in haar carrière. Na het herstellen van haar eigen evenwicht werd het haar missie om ook anderen hierin te begeleiden.

Hiervoor schreef zij het boek ‘De Timmerfabriek’, samen met auteur Yoeri van den Busken, waarin ze lezers sturing geeft naar een vitaal leven. In het boek deelt ze kennis, komen haar eigen mentale worsteling, intrinsieke motivatie en weerbaarheid aan bod en delen ook diverse BN’ers hun visie op het thema. Deze prestatie brengt haar de Phoenix Award. ‘Het is een eer om een prijs in ontvangst te mogen nemen en dat mensen het waarderen wanneer je weer back on track bent. Er is veel gebeurd in de afgelopen 3 jaar en deze positieve zet stimuleert mij weer om op dit pad verder te gaan. Uiteraard blijf ik werken aan mijzelf door nieuwsgierigheid en doorwikkeling,’ aldus Marianne Timmer