RAI Amsterdam wint 'Best International Venue'

RAI Amsterdam wint 'Best International Venue'

04-04-2024 (17:04) - Awards

RAI Amsterdam heeft tijdens de Exhibition News Awards 2023 – de ‘Oscars van de beurzensector’ - de prijs ontvangen in de categorie ‘Best International Venue’. De award werd voor de zeventiende keer uitgereikt. Tijdens de ceremonie in Londen prees de jury de RAI voor haar uitstekende duurzame prestaties, slimme innovaties en hoge tevredenheidsniveau onder organisatoren en klanten.

De jaarlijkse prijzen werden op 28 maart uitgereikt aan bedrijven en organisaties die ‘uitzonderlijke bijdragen’ leveren aan de sector. RAI Amsterdam was genomineerd in de categorie Best International Venue, met concurrentie uit onder meer Abu Dhabi, Colorado, Bahrein en San Francisco.

De inzending voor de prijs bestond uit onder andere de activiteiten op het gebied van duurzaamheid die RAI Amsterdam onderneemt en de multifunctionaliteit van het pand, waar het hele jaar door nationale en internationale beurzen, congressen en andere evenementen plaatsvinden.

Langetermijnvisie

“De inzending laat duidelijk zien dat de RAI een locatie is met veel historie die dankzij slimme innovaties klaar is voor de toekomst”, aldus het juryrapport. De Amsterdamse evenementen locatie, die steeds meer uitgroeit tot een kenniscentrum, werd geprezen om zijn ‘uitstekende groene prestaties’ en ‘geweldige betrokkenheid bij de lokale gemeenschap’. De jury benadrukte de tevredenheid en goede belangenbehartiging van zowel klanten als organisatoren.

Circulaire events

“Deze award is een erkenning voor de koers die we hebben uitgestippeld voor de komende jaren”, reageert Maurits van der Sluis op de ontvangen prijs. De COO van RAI Amsterdam legt uit hoe RAI Amsterdam zich inzet om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren en tegelijkertijd de positieve impact die het heeft op het bedrijfsleven en de samenleving te maximaliseren. “Door na te denken over circulaire events, het terugbrengen van afval en met onze eigen keuken bieden we duurzame en maatschappelijk verantwoorde mogelijkheden aan organisatoren, exposanten, bezoekers, medewerkers en de bredere Amsterdamse gemeenschap. Met een toplocatie in Amsterdam combineert de RAI industrieel erfgoed en modern ontwerp met duurzaamheid en geavanceerde technologie.

Betekenisvolle ervaringen

Van der Sluis benadrukt hoe trots iedereen bij de RAI is om deze belangrijke prijs voor de vijfde keer sinds 2015 te winnen. “Het toont aan dat onze inspanningen worden opgemerkt en lonen. Ons doel is om internationale beursorganisatoren te helpen hun evenement tot een succes te maken, terwijl we exposanten en bezoekers een betekenisvolle ervaring bieden. We hebben het afgelopen jaar zeer diverse evenementen georganiseerd. Van sport tot financiën en van huishoudelijke innovaties tot de maritieme sector. Dit toont onze veelzijdigheid als organisator van beurzen en evenementen waar mensen van over de hele wereld elkaar ontmoeten.”

Exhibition News is één van de toonaangevende internationale vakbladen voor de beurs-, congres- en evenementenindustrie. De categorie ‘Best International Venue’ stond open voor alle grote internationale beurslocaties met 10.000 m² of een groter vloeroppervlakte die grote internationale evenementen aantrekken.