E-commerce bureau Strix neemt Webweit over

28-03-2023 (16:10) - Bureaus

Het Europese e-commerce bureau Strix voegthet Duitse Webweit toe aan de groep. Met vestigingen in Nederland (Utrecht), Polen (Kraków) en Duitsland (Frankfurt), groeit de groep met 25% en telt het team dit jaar 200 e-commerce specialisten.

De samenwerking versterkt zowel de groep als het Duitse bureau. Webweit kan zijn activiteiten uitbreiden tot buiten de Duitse markt, en Strix, dat al actief is in Polen en Nederland, breidt zijn mogelijkheden uit om klanten te bedienen en talent te werven in de DACH-regio.

"We vergroten hiermee het potentieel aan synergieën in de groep, die alle partners ten goede komt. Door onze ervaringen te combineren vergroten we ons concurrentievermogen en profiteren we van de diversiteit van complementaire markten", aldus Borys Skraba, CEO van Strix PL en Managing Director van Strix Group.

Strix versterkt zijn competenties in het bouwen en onderhouden van e-commerce platformen voor grote en middelgrote ondernemingen. in Nederland bedient het bureau merken als Skins Cosmetics, WAHTS, Marie-Stella-Maris, Oneway Bike en het Rijksmuseum. De Poolse vestiging heeft online shops gecreëerd voor merken als Castorama, Dr. Max, Modivo, Tous, Sportano en Decathlon.

Webweit is gespecialiseerd in het bouwen van online winkels op basis van het Shopware-platform, dat geldt als één van de populairste platforms in Europa voor het beheer van e-commerce shops. Webweit bedient merken als Brita, Douglas, König en Interpneu. Marten Lehmann, CEO en oprichter van Webweit, zal toetreden tot de directie van Strix Group, waarin de oprichter van Strix, Borys Skraba, en Marc-Paul Brandt, CEO van Strix NL, zitting hebben. De partijen hebben geen financiële details van de transactie bekendgemaakt.

"We verwelkomen Marten in het bestuur van Strix Group en zijn blij dat hij onze waarden en visie op digital commerce deelt", zegt Marc-Paul Brandt, Managing Director van Strix Group. "We richten ons op continue ontwikkeling en het uitbreiden en versterken van de competenties van de Strix Group. Kennisoverdracht, goede organisatie en deskundige aanpak van het beheer van de meest populaire systemen zoals Shopware, Adobe Commerce (Magento), BigCommerce en Shopify Plus zijn onze onderscheidende kenmerken."

Met ruim 200 specialisten gevestigd in Nederland, Duitsland en Polen is Strix een top 5 Shopware partner en top 10 Adobe Commerce partner in Europa. De snelgroeiende full service digital commerce agency, gespecialiseerd in composable commerce, werkt voor (internationale) merken als Skins Cosmetics, WAHTS, het Rijksmuseum, Nestlé, Decathlon, Castorama en Modivo.

Foto:
Borys Skraba (links), Marten Lehmann (midden), Marc-Paul Brandt (rechts) 


Media

Marketing

Economisch