Artsen zonder Grenzen speelt in eindejaarscampagne in op solidariteitsgevoel na jaar vol rampen

01-12-2023 (10:06) - Campagnes

De eindejaarscampagne van Artsen zonder Grenzen is van start. Nederlanders kunnen digitaal een symbolisch pakket kunnen vullen voor mensen in nood.

De noodhulporganisatie plaatst in de campagne de medische goederen uit het noodhulppakket in de wereld van decembercadeaus. Op deze manier wil AzG laten zien dat bijdragen aan hun levensreddende werk toch wel het meest mooiste cadeau is dat je kunt geven in de feestmaand. Dit wordt ondersteund door een onderzoek* uitgevoerd in opdracht van AzG. Hieruit blijkt dat de helft van de Nederlanders een goed gevoel krijgt of het gevoel iets bij te dragen als zij doneren aan een goed doel.

“Dit jaar vonden er heel veel rampen plaats en zijn er ongekend veel mensen op de vlucht voor oorlog en conflict. Zij komen terecht op plekken waar niets is. Geen schoon water, geen eten, geen hulp voor gewonden of zieken. Voor hen staan wij klaar met medische zorg. Nederlanders kunnen helpen door een pakket met medische noodhulpgoederen te vullen op artsenzondergrenzen.nl”, aldus Akke Boere, adjunct operationeel directeur bij Artsen zonder Grenzen.

De campagne wordt geladen via paid social media, SEA, rich media takeovers (overname van websites zoals nu.nl), Digital out of home (abri’s in winkelstraten), STER televisiereclames , direct mail, advertenties in kranten en inserts in geselecteerde magazines zoals TV gidsen. Op de campagnepagina is te zien wat de symbolische waarde is van elke donatie. Het campagnebeeld is ontworpen door Rogier en Matthijs. De campagne loopt de hele maand december.

Zangeres Naaz

Naaz neemt de voice-over van de tv-commercial voor haar rekening. Haar ouders zijn vroeger Irak ontvlucht voor het oorlogsgeweld. Naaz en haar familie dragen het werk van Artsen zonder Grenzen een warm hart toe.

*Het onderzoek werd van 13-20 november 2023 uitgevoerd door Direct Research, in opdracht van Artsen zonder Grenzen. Voor dit onderzoek zijn 1024 mensen ondervraagd van 18 jaar en ouder. Nederland is representatief gewogen naar geslacht, leeftijd en opleiding.